Sunday, September 18, 2011

MerdeKa Raya...

:: SeLamat Hari raYa AidiL FitRi dan SaLam KEmerdekaan ::


menariknYa raya tahun nie... jatuh pada maLam sambuTan kemerdekaan iaitu pada 30 Ogos 2011.... apa Yang besTnya, MaLaysia dapat menyambut 2 perayaan daLam 1 Hari... muLa dah jadi tidak tentu arah biLa ada dua event dalam 1 masa kan... hahahaaa... tapi ianYa amat menyeronokkan...

SeronoknYa biLa... raya tahun ni dapat merayaKan bersama rakan-rakan di kampung HaLaman dan melawat rumah-rumah jiran, rakan da keluarga... apa yang lebih best lagi adalah... tahun ni la rekod jumlah rumah yang paLing Banyak diLawati berbanding tahun-tahun sebelumnya...
hahahaha, makan jer Lebih kan... kalau tak siLap saya la kan... rumah tahun ni hampir-hampir mencecah 50 kot....hehehhee

makan punya pasal, aku tak kesah untuk gemuk... ehhehee.. janji hepi kan....
pada malam sambutan hari kemerdekaan, semporna seperti dihujani bunga api hampir setiap kg dan tempat di sekitar pekan semporna... sangat-sangat meriah... begituu juga pada maLam takbir raya... sangat-sangat meriah... semporna semakin meriah dan seakan-akan pusat bandar pLak biLa ada kegembiraan seperti tahun ini...
[rindu saat-saat itu]

p/s :: Selamat menyambut hari Kemerdekaan ke-54 tahun MALAYSIA....

SeptembeR... [PerJaLananKU baLik UUM]


:: MaLAs punYa sebab ::

4-10 September yang Lepas... sepatutnya MPP UUM kena berada kat UUM sewajib-wajibnya... Namun, seperti biasaLah aku yang tak beli tiket flight lagi, terpaksa mencari-cari harga tiket yang paling murah untuk baLik UUM, Sintok Kedah...

6hb September 2011 :: PerjaLanan aku dari Semporna ke Kota KinabaLu yang mmenGamBiL masa seLama 12 Jam untuk ssampai... Kemudian, harga tiket pLak maHaL waktu itu...
tiket bas rm80 henget... aku dah muLa membazir... SebeLum ini pLak, tiket fLight untuk 7hb September k.kinabaLu ke k.Lumpur rm 289.00 [M.A.S]... masa ni AirAsia maHaL...
saYa gerak dari Semporna Jam 2petang dan sampai stesen bas INANAM pada jam 3 suBuh...

7hb September 2011 :: SetibanYa d terminal INANAM... adik saya amek untuk hantr ke AIrPORT, dapat jimat sikit tambang bas... PAda jam 5.30 pagi, kami dah muLa Check In dah...
penerbangan kami dari Kota KinabaLu ke KuaLa Lumpur yang mengamBiL masa selama 2 Jam 30 Minit.... jam 6.05pagi berlepas dari KKIA dan samPai KLIA pada jam 8.35pagi.

SesampainYa di KLIA, kami menaiki bas Untuk pergi KE TErminaL baS PUDU senTraL... tambang BAs Rm10 henget...

pastu, pergi beLi tiket baLik ChangLun :: naik bas Shamisha Ekspress... tambang rm43... sepatutnya bertoLak pada jam 10.45 pg, maybe JaLan sesak... kami start bertoLak pada Jam 11.00 pagi... kemudiaanNya kami kena bertukr baS kat stesen DUTa..

seTeLah perjaLan yang panjang diLalui... sesampaiNya di CHANgLUn pada Jam 6.30ptg...
stay seketika untuk menunggu baS mara Liner... kemudian, jam 6.45, bas dah sampai dan tiket rm2 untuk masuk ke UUM yang jauhnya sebanyak 10km dari pekan changLun..

tepat jam 7.00 maLam, saya SeLamat sampai ke biLik... AlhamDuLilLah...

secara kesimpuLannya... duit yang saya Habiskan untuk perJalanan dari Semporna ke UUM, Sintok Kedah adalah sebanyak... :: RM430 henget termasuk makan minum...

p/s :: LAin kaLi, beLi tiket siap2... dan Aku teLah rugi flight aku dari LCCT ke A.star sebanyak rm 75 henget... rugi2...