Friday, July 29, 2011

Sedikit mAsa Lagi




~ semakin hari semakin cepat masa berlalu kan...?~

kalau dihitung macam lama syak ni hari bah... hari ni Jumaat, esok sabtu, Lusa Ahad dan Tulat dah nak puasa... begitulah hari-hari mendatang... ndak di tunggu akan tiba juga dan ditunggu plak semakin lama rasanya... apa2 pun, tetap juga masa tu akan berlalu... KAN???


Sedikit masa Lagi,
esok lusa dah nak start dah puasa kan...
good for me untuk mengurangkan berat dan Berdiet
dan dapat kurangkan lemak2 di badan ni especially Perut... ahaksss

Sedikit mAsa Lagi,
puasa dah,
kena tahan nafsu untuk lakukan apa2 kemaksiatan yang boleh batalkan puasa,
atau perkara2 yang boleh mengurangkan nikmat dan pahala puasa...

Sedikit Masa Lagi,
aku akan terus stay jak di rumah,
aku tidak boleh sudah lepak malam2 d tempat terlarang,
dan aku akan penuhkan masa2 ku untuk Beribadah [insya ALLAH],

Sedikit masa Lagi,
akan ku berikan sepenuhnya masaku untuk keluargaku,
memandangkan mak saya nak berniaga semula,
akan ku bantu meringankan bebannya...

Sedikit masa Lagi,
akan aku kurangkan masa bersama rakan2 ku,
demi kebaikan diri masing2 juga,
agar aku tidak menjadi musuh dan jadi kebencian pihak ke-3,

Sedikit masa Lagi,
aku hanya merenung jauh sendirian,
sejauh mana aku sudah sempurnakan HAK aku kepada ALLAH S.W.T,
untuk beribadah dan bertakwa kepadanya.

Sedikit masa Lagi,
Aku hanya mampu membilang hari,
untuk aku terus memuaskan hari2 ku di Sini,
dan kemudian akan ku tinggalkan ia semula.

Sedikit Masa Lagi,
aku hanya mampu merindui dan mengenangkan,
masa-masa yang aku telah habiskan sepanjang cutiku,
waktu yang kuberikan kepada waktu rehatku.

dan.....

Sedikit Masa Lagi,
aku hanya mampu terus hidup dan menghirup udara yang segar ini,
untuk terus melaksanakan tugas dan tanggungjawab kepada Ilahi,
seandainya nyawa dan jasad sudah dileraikan,
aku hanya mampu redha dan Tawakkal atas kehendakNya,
INSYA ALLAH....

p/s :: Selamat Beribadah ::

Thursday, July 21, 2011

Kawan tetap KAwan...


~kenapa perlunya kawan~

:: di tanah tidak, di langit lagi lah tidak... harus bagaimana? ::

susah bah kan kalau sudah lama kawan tiba-tiba trus bergaduh... entahlah, susah mow cakap...
ksahnya...???

wujud seorang yang entah nak cakap macam mana, ku sangka semakin ramai semakin best... NAMUN.... apakah...???

ndak pa la, ko dah lama jadi kawan sejak dulu kala, then, tiba-tiba jak ko cakap... " kita memang ndak ngam dan memang ndak sesuai sudah kita berkawan"... UP to you la Yeon... mak tak kisah..

aku kurang seorang pown aku ndak kisah daripada aku hilang family aku... aku sangka aku dapat kawan macam kamu aku dah hidup gembira selamanya... rupanya semakin menderita adalah... mana2 kamu jak la bah, aku tidak kisah sudah.. kamu pandai la pilih jalan kamu... apa yang aku tahu... aku maw aku hanya hidup "TERSENYUM" walaupun aku menangis sehingga ke akhir hayat... mana2 kamu la... aku ndak kisah sudah...

apapun, dari saya kalau kamu ndak mo kawan UP TO U la kan, itu HAK kamu, dan aku tiada hak nak kacau HIDUP kamu... SEKIAN....

p/s :: kepada semua, minta maaf andai aku berdosa selama kita bergelar sahabat... ketahuilah aku tidak suka dan tidakk pernah berniat untuk memutuskan hubungan dengan sesiapa pown... MANA2 kamu LA bah... CAPEK sudah aku.....

Wednesday, July 20, 2011

JuLai punYa CeriTa...

:: jangan korang senyap di wall aku bah::

bukan nak menghilang tapi tiada masa nak update BeloG aku nie... hehehe

1-3 juLai aku ada program untuk pelajar SP dan STPM di SMK ABDULLAH II, itulah aku ndak update masa nie.... banyak la kenagan dengan kawan2 lama dan kawan2 UUM untuk buat program nie... penat la bah 3 hari berprogram sebagai PENGARAH.... terpaksa cover semua kerja... hahahahah

~ sedikit kenangan ~


pastu..aku berehat sekejap untuk membuang penat dan lelah program... 4-9 Julai bah... nak
siap2kan report program nie...

:: kemudian, aku teruskan lagi pengembaraan untuk program Universiti Sains Malaysia iaitu program anjuran persatuan [PERSIS USM] .... program KKS... KEmbaLi ke Sekolah bah.... ::

~sedikit kenangan bah ~

:: at SMK Kuala Penyu ::


:: at SMK Agama Mohamad Ali Ranau ::


:: at NEW ZEALAND.... hahahhahahaaa.... Daily Milk Farm [DESA, KUNDASANG, SABAH] ::

:: at PORING, RANAU SABAH ::

:: at KINABALU PARK, KUNDASANG..... masa nak berpisah sudah ni... sedih la bah habis sudah nie... lepas ni menunggu lagi tahun depan untuk KKS III ::

~ dan selepas program, teda sudah aku buat apa2... berehat bah lagi sebelum puasa.... ~

p/s :: nanti aku cerita one by one ya cerita program aku dan KKS II ... merindu kenangan tu