Posts

Showing posts from November, 2012

Kenangan 12 Tahun yang Lampau Di kenang Kembali

Image
~ ya ALLAH, aku sayang sayang sangat2 sayang SK KALUMPNG ~

 ~pintu masuk ke Sekolah~
banyak perubahan dan diubah

al-kisahnya 12 tahun dahulu
ada seorang budak ni masuk mendaftar ke Sekolah yang jauh dari rumahnya di Pekan Semporna
sebabnya, sudahlah di daftar lewat masuk sekolah, pastu masa tu memang tiada kekosangan
sepatutnya tahun 1996 aku masuk darjah 2, tapi apakan daya... sebab daftar lewat dan sekolah2 di Pekan Semporna full, aku dimasukkan di Sk Kalumpang la... so, aku belajar dengan adik2 1989... 1996 tahun 1
pas mendaftar seminggu kemudian barulah dapat kelas itupun kelas terakhir.. 1E


masa tu guru kelas aku sudah lupa... teda kenangan masa tahun 1
kecuali muka kawan2 yang jadi teman sepermainan
yang suka main di bawah kolong kelas...

kenangan selama 5 tahun di sini...
dan selepas 12 tahun aku ingat semula
hanya sir salimi, cikgu Asmunli dan isteri cg Normah, cikgu jailani dan isteri, cikgu Cijem, cg Nasip
dan paling aku ingat sampai bila2... cikgu Rositah Ali...

aku masih …

Tahniah Pak Nil

Image
~ gambar pak nil dalam twitter ~


apapun, Tahniah pak nil... bangga dengan pak nil sebagai role model saya

p/s :: contoh yang terbaik

Nak MEnang Galaxy Note...?

Image
~ jom like di twitter dan ikut selanjutnya ~
“Tweet Your Thought & Win”
·2 Langkah mudah… 1.Follow Twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia 2.Tulis mesej anda (contoh : nodrugsplease) #UnitedAgainstDrugs & Tweet ke @SKUAD1Malaysia @AADK Malaysia ·Enam pemenang akan dipilih


Terma dan Syarat: 1.Pertandingan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 15 tahun dan ke atas, kecuali kakitangan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) serta ahli keluarga terdekat mereka. 2.Peserta perlu mematuhi 2 langkah pertandingan seperti didalam poster. 3.Tempoh pertandingan 12 hingga 30 November 2012.     [Penyertaan akan ditutup jam 5.00 petang]. 4.Penganjur berhak meminda terma dan syarat pada bila-bila masa semasa tempoh peraduan berlangsung. Penyertaan yang diterima selepas tempoh peraduan tamat tidak akan dilayan. 5.Dengan penyertaan yang dihantar para peserta bersetuju dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan dan tidak boleh membuat sebarang tuntutan kepada pihak AADK. 6.Penyertaan akan dihakimi b…

Latihan Menembak PALAPES UDARA UUM

Image
~ huntonglah depa, rugilah saya sebab praktikal ~

UUM ONLINE: Seramai 150 Pegawai Kadet dari Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Udara Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menjalani latihan menembak pistol di Lapang Sasar Puteri Tengku Intan Safinaz UUM, baru-baru ini. Pegawai Latihan PALAPES Udara UUM, Kapten Abdul Halim Athan TUDM berkata, latihan menembak pistol ini diadakan sempena Latihan Berterusan PALAPES Udara UUM  yang diadakan pada setiap tahun. Katanya lagi, latihan berterusan ini diadakan selama enam hari bermula 29 Oktober dan berakhir pada 3 November lalu dan turut mendapat bantuan daripada Pasukan Latihan Pegawai Kem Tentera Udara Kepala Batas.

Share and Win ~ Ipad

Image
~ just ikut jak manalah taw rezeki !~

Like us to get promotion on bus ticket!
Follow the 3 simple steps below & stand a chance to win iPads!
Step 1: Like our page. http://www.facebook.com/easibook
Step 2: Share this image on your wall.
Step 3: Share this image to at least 10 of your friends.
The more you share, the higher the chances you will win the iPads!

 p/s :: just follow

Berkat di aWaL buLan November

Image
~ Thanks Business Berjaya Online

ingat tak peraduan lepas?

tarikh tutup 30 Oktober lepas  dan baru jak tadi keputusan di berikan nak taw apa yang mengembirakan aku menang.. yeah... cuma aku keliru pasal hadiah...
tidak apa janji memang
Antara senarai penyertaan ::
1. Nur Liana sy dah share!...October 1 at 11:22pm · Like

2. Cokelat Berry saya dah shareOctober 1 at 11:39pm · Like

3. Shyan Helena saya dah shareOctober 2 at 12:08am · Like

4. Fatin Diana saya dah share :DOctober 2 at 1:00am · Like

5. Straw Hat Dass saya dah share ;)October 2 at 2:41am · Like

6. Amalin Sariff Saya dah shareOctober 2 at 10:53am · Like

7. E-Pemasaran Servis Saya dah shareOctober 2 at 9:52pm · Like

8. QasehMu NurazLieyn saya dah shareOctober 2 at 9:57pm · Like

9. Zikriah Nur Fatin Saya dah shareOctober 2 at 10:08pm · Like

10. Azhar Nasirudin saya dah share and like:DOctober 2 at 10:16pm · Like

11. Ena Amir dh share * like :)October 2 at 11:09pm · Like

12. Ana Cahaya Nadhirah saya dah share :)October 3 at 2:…

Pilot Wingle Wow COntest

Image
~ Just join ~

how to join :: Just click this site ::http://www.facebook.com/pilotmalaysia/app_439734942717866 then, answer that question and fullfill the blank... aster that, share at your wall post...fb


that alll... picture from Pilot Pages
the gift
the pen

and the winner
-Week 1 Winner- Mohamad Faris being overwhelming full of joy receiving the prizes.

-Week 2 Winner Joanne Chew Sue Theng-

-Week 3 Winner Yoong Meng Keat-

~ week 4 Lucky Winner Mohd Rizal Bin Alias!! Congratulations! ~
~ Week 5 lucky winner announcement ^_^ !
Congratulation to Wee Choo Neo! Wow ~


Congratulations once again. =)

Come on Come on!! 7 more lucky winners!! Join now!!

p/s :: i Love Pilot... and i LOVE SAMSUNG also...

Kelebihan MANDI awal SuBUh

Image
~ 6 KEBAIKAN MANDI SEBELUM SUBUH ~

Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus
pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

2. Melancarkan peredaran darah
jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.

3. Meningkatkan kesuburan
kesihatan tubuh …