Monday, November 12, 2012

Kenangan 12 Tahun yang Lampau Di kenang Kembali

~ ya ALLAH, aku sayang sayang sangat2 sayang SK KALUMPNG ~

 ~pintu masuk ke Sekolah~
banyak perubahan dan diubah

al-kisahnya 12 tahun dahulu
ada seorang budak ni masuk mendaftar ke Sekolah yang jauh dari rumahnya di Pekan Semporna
sebabnya, sudahlah di daftar lewat masuk sekolah, pastu masa tu memang tiada kekosangan
sepatutnya tahun 1996 aku masuk darjah 2, tapi apakan daya... sebab daftar lewat dan sekolah2 di Pekan Semporna full, aku dimasukkan di Sk Kalumpang la... so, aku belajar dengan adik2 1989... 1996 tahun 1
pas mendaftar seminggu kemudian barulah dapat kelas itupun kelas terakhir.. 1E


masa tu guru kelas aku sudah lupa... teda kenangan masa tahun 1
kecuali muka kawan2 yang jadi teman sepermainan
yang suka main di bawah kolong kelas...

kenangan selama 5 tahun di sini...
dan selepas 12 tahun aku ingat semula
hanya sir salimi, cikgu Asmunli dan isteri cg Normah, cikgu jailani dan isteri, cikgu Cijem, cg Nasip
dan paling aku ingat sampai bila2... cikgu Rositah Ali...

aku masih simpan aku punya buku report Card
yang warna pink tu bah...
dan sijil2 kenangan tahun 2,3,4,5... sepanjang 4 tahun tu dapat no. 1 dan 2 jak
cuma, masa tahun 1 jak masih bodok2... ndak taw apa2... nombor 7 ke 6.. oklah kan...

apapun, kenangan 12 tahun itu sudah tercapai
hajat untuk kembali ke Sekolah, berpijak di sekolah tersebut
banyak yang berubah dan diubah....
dan, banyak kenangan2 di sana tertimbus...
tertimbus bersama kenangan2 yang hanya di kenang...


REUNION ke-3 S.K Kalumpang, Semporna 2012
terima kasih kepada kakak Izah...
banyak bertungkus lumus berusaha untuk anjurkan majlis tersebut
sehinggalah kelmarin 11/11/2012
semuanya berjalan lancar
hanya tinggal kenangan dan suka duka bersama
dari awal pagi sehingga petang
(kecuali AJK2 la dapat berua-muka awal sehati... masih aku jeles)
papun, aku seronok dan Gumbira sama2 korang

p/s :: harap2, reunion ke.-4 lagi Gempak... see u at Reunion foto selepas post ni


Tahniah Pak Nil

~ gambar pak nil dalam twitter ~



apapun, Tahniah pak nil...
bangga dengan pak nil sebagai role model saya


p/s :: contoh yang terbaik

Nak MEnang Galaxy Note...?

~ jom like di twitter dan ikut selanjutnya ~

“Tweet Your Thought & Win”

·        2 Langkah mudah…
1.    Follow Twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia
2.   Tulis mesej anda (contoh : nodrugsplease) #UnitedAgainstDrugs &
Tweet ke @SKUAD1Malaysia @AADK Malaysia
·        Enam pemenang akan dipilih



Terma dan Syarat:
1.      Pertandingan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 15 tahun dan ke atas, kecuali kakitangan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) serta ahli keluarga terdekat mereka.
2.     Peserta perlu mematuhi 2 langkah pertandingan seperti didalam poster.
3. Tempoh pertandingan 12 hingga 30 November 2012. 
   [Penyertaan akan ditutup jam 5.00 petang].
4.    Penganjur berhak meminda terma dan syarat pada bila-bila masa semasa tempoh peraduan berlangsung. Penyertaan yang diterima selepas tempoh peraduan tamat tidak akan dilayan.
5.  Dengan penyertaan yang dihantar para peserta bersetuju dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan dan tidak boleh membuat sebarang tuntutan kepada pihak AADK.
6.     Penyertaan akan dihakimi berdasarkan menepati langkah dan mematuhi terma serta syarat.
7. Pihak penganjur berhak membatalkan mana-mana penyertaan jika ianya melanggar terma & syarat.
8.     Keputusan hakim adalah muktamat dan segala bentuk surat menyurat tidak akan dilayan.
9. Pemenang akan dimaklumkan melalui page FB SKUAD 1Malaysia & twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia.

just copy paste form THIS

 p/s : jangan tunggu lama-lama.... nak menang Samsung Galaxy Note... nak juga

Wednesday, November 7, 2012

Latihan Menembak PALAPES UDARA UUM

~ huntonglah depa, rugilah saya sebab praktikal ~

palapes udara.jpg

UUM ONLINE: Seramai 150 Pegawai Kadet dari Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Udara Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menjalani latihan menembak pistol di Lapang Sasar Puteri Tengku Intan Safinaz UUM, baru-baru ini.
Pegawai Latihan PALAPES Udara UUM, Kapten Abdul Halim Athan TUDM berkata, latihan menembak pistol ini diadakan sempena Latihan Berterusan PALAPES Udara UUM  yang diadakan pada setiap tahun.
Katanya lagi, latihan berterusan ini diadakan selama enam hari bermula 29 Oktober dan berakhir pada 3 November lalu dan turut mendapat bantuan daripada Pasukan Latihan Pegawai Kem Tentera Udara Kepala Batas.

Friday, November 2, 2012

Share and Win ~ Ipad

~ just ikut jak manalah taw rezeki !~


Like us to get promotion on bus ticket!
Follow the 3 simple steps below & stand a chance to win iPads!
Step 1: Like our page. http://www.facebook.com/easibook
Step 2: Share this image on your wall.
Step 3: Share this image to at least 10 of your friends.
The more you share, the higher the chances you will win the iPads!
 


 p/s :: just follow

Thursday, November 1, 2012

Berkat di aWaL buLan November



ingat tak peraduan lepas?


tarikh tutup 30 Oktober lepas 
dan baru jak tadi keputusan di berikan
nak taw apa yang mengembirakan
aku menang.. yeah... cuma aku keliru pasal hadiah...
tidak apa janji memang

Antara senarai penyertaan ::

1. Nur Liana sy dah share!...October 1 at 11:22pm · Like


2. Cokelat Berry saya dah shareOctober 1 at 11:39pm · Like


3. Shyan Helena saya dah shareOctober 2 at 12:08am · Like


4. Fatin Diana saya dah share :DOctober 2 at 1:00am · Like


5. Straw Hat Dass saya dah share ;)October 2 at 2:41am · Like


6. Amalin Sariff Saya dah shareOctober 2 at 10:53am · Like


7. E-Pemasaran Servis Saya dah shareOctober 2 at 9:52pm · Like


8. QasehMu NurazLieyn saya dah shareOctober 2 at 9:57pm · Like


9. Zikriah Nur Fatin Saya dah shareOctober 2 at 10:08pm · Like


10. Azhar Nasirudin saya dah share and like:DOctober 2 at 10:16pm · Like


11. Ena Amir dh share * like :)October 2 at 11:09pm · Like


12. Ana Cahaya Nadhirah saya dah share :)October 3 at 2:54pm · Like


13. NuNa Ran sy dah shareOctober 4 at 7:36pm · Like


14. Amalina Athman II Assalamualaikum.Saya dah share.October 4 at 8:23pm · Like


15. Mawar Atiey Mohamed saya dah shareOctober 5 at 8:12am · Like


16. Siti Fatimah Mohd Tuah Saya dah shareOctober 5 at 2:25pm · Like


17. Nuur Fatyn SAYA DAH SHAREOctober 6 at 8:22pm · Like


18. Syaza Affens Assalamualaikum...saya dah shareOctober 8 at 3:07pm · Like


19. Nik Tkd saya dah shareOctober 8 at 6:49pm · Like


20. Yusuf Sallehuddin saya dh shareOctober 8 at 9:55pm · Like


21. Syaza Saleh ;saya dah share;October 9 at 6:17pm · Like


22. Mardhiah Mar Saya dah shareOctober 10 at 2:49pm · Like


23. Mazri Khairil Mazri saya dah share ^^October 10 at 2:59pm · Like



24. Pujangga Rindukan Juliet Saya da shareOctober 14 at 11:44pm · Like


25. CoOkie Crisp saya dah share xDOctober 15 at 11:38pm · Like


26. Car Rental Kereta Sewa "Saya dah share"October 16 at 12:12am · Like


27. BoLong TaTap BoLong "Saya dah share"October 21 at 11:31am · Like


28. Nurrul Akhmar sy dh shareOctober 28 at 4:44pm · like 


29. Nad Fazha saya dah shareMonday at 5:58pm · Like


Pemenang :: 


rezeki November....


p/s :: terima kasih admin.... terima kasih rezekimu ya ALLAH




Pilot Wingle Wow COntest

~ Just join ~


how to join ::
then, answer that question and fullfill the blank...
aster that, share at your wall post...fb



that alll... picture from Pilot Pages

the gift

the pen


and the winner

-Week 1 Winner- Mohamad Faris being overwhelming full of joy receiving the prizes.


-Week 2 Winner Joanne Chew Sue Theng-


-Week 3 Winner Yoong Meng Keat-


~ week 4 Lucky Winner Mohd Rizal Bin Alias!! Congratulations! ~

~ Week 5 lucky winner announcement ^_^ !
Congratulation to Wee Choo Neo! Wow ~



Congratulations once again. =)

Come on Come on!! 7 more lucky winners!! Join now!!


p/s :: i Love Pilot... and i LOVE SAMSUNG also...


Kelebihan MANDI awal SuBUh

6 KEBAIKAN MANDI SEBELUM SUBUH ~


Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus
pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

2. Melancarkan peredaran darah
jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.

3. Meningkatkan kesuburan
kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita.

4. Mengurangkan risiko darah tinggi
untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penyakit anda akan pulih.

5. Mengurangkan tekanan serta tenang
air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring. buat anda yang mengalami depresi, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.

6. Meningkatkan sel darah putih
mandi dengan air sejuk, ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan. apabila sel darah putih banyak, maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus. oleh itu, anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit

p/s :: sama-sama kita amalkan