Posts

Showing posts from April, 2011

2 MINGGU sebeLum exam..

~Tips Menghadapi Peperiksaan~
SEBELUM PEPERIKSAAN :
• Pastikan semua nota dikemaskini dan disusun rapi mengikut aturan sinopsis kursus • Ulangkaji nota secara konsisten secara individu • Bina dan jawab soalan daripada nota kuliah • Semak soalan-soalan yang lepas • Jumpa dan berbincang dengan pensyarah/guru bagi mengenalpasti teknik menjawab soalan yang dikenalpasti • Adakan perbincangan dalam kumpulan kecil bersama-sama rakan secara konsisten • Jadi guru dan ajar kepada rakan-rakan anda berkaitan dengan sesuatu topik • Dapatkan jadual peperiksaan, semak dengan rakan bagi memastikan tarikh, masa dan kursus tepat • Buat satu jadual yang dapat dilihat jelas
HARI PEPERIKSAAN :
• Bersarapan sebelum ke dewan peperiksaan • Datang awal ke dewan peperiksaan • Tenangkan fikiran dan elakkan membuat perbincangan di saat akhir bersama- sama dengan rakan • Fokuskan pemikiran anda terhadap apa yang anda ketahui • Bercakap dengan rakan anda sekiranya ia dapat memberi ketenangan kepada anda
SEMASA PEPERIKSAAN :
• Baca arah…

KOIR malam Konsert Simfoni DiRaja sempena hari PEngasasan UUM kali ke-27 tahun...

Image
~kami budak KOIR....:: kumpulan koir NADA UTAMA UUM::...~

~bersama JurulaTih kami.. kak SUE... Artis BUdaya Pusat BUdaya dan Seni UUM~

~selepas selesai membuat persembahan~
latihan yang diadakan sejak hari ahad 10 April lagi..kami bawak lagu ALLAH SELAMAT SULTAN.. lagu negeri KEDAH... dan BIRU WARNA korporat versi OLkestRa.. memang mampus lambat gilak... tapi best oooo...Rehersal full kat dewan mas dari malam Rabu 13 April sehingga pagi 15 April sebelum malam Kejadian...antara artis yang datang... Najib (penyayi veteran dengan lagu... Delilah yang paling best pada malam tersebut)... SUHAII MEOR HASSAN... (penyanyi, broery Marantika Malaysia) feat dengan Ana Raffali dan penyanyi peveret FAIZAL TAHIR... memang gempak la malam tu... antara konsert yang paling best aku pernah join.tidak lupa juga Olkestra dari UKM dan penari UKM...memang best tgk dorang perform..tahniah tuk bebudak KOIR... konsert yang lain2 kita join agi k... good luck korang...
p/s :: kami masih mencari peserta terutama lel…

SEMUA serab saLah jak Ari nie...

~kenapa ya...~
pagi tadi terlewat bangun... so, lewat p rehersal kat DEWAN MAS untuk koir konsert SIMFONI di raja...pastu,, bila sampai..takder orng pulak.. so, tanya la kawan2 koir..."kita seharusnya turun jam berapa juga"..dorang cakap apa.... "JAM 11 la, tue la tak turun latihan"... HELLO,pleaseeee... i've MIDTERM ok last night... so, nak grade ker nak KOIR..i tellllzzz you..then, latihan pown start jam 2... adoi, ruginyer masa aku pagi ini..kan best kalau sambung tido...sebenanrnya hari khamis pagi tue nak plan pegi jumpa PENGARAH PKU untuk beramah mesra dan kenal-kenalan la.. biasalah selaku EXCO kesihatan kan...kena kenal juga PENGARAh... namun, semuanya terbatal..RUGHIENyer...
PETANG itu pula, start koir pown dalam jam 2.30 ke jam 3... lepas jak habis part koir..terus latihan habis...SAKIT hati..jam 3.30 petang latihan HABIS...rugi sudah ndak p KELAS tadi jam 3.30petang..kurang HASAM.. kalau aku tahu..dah la aku datang guna baju biasa jak...CHILAKAK...PETA…

RangkinG terKini IPT di MalaYsia...

~dan, kita powN ranking ke 11 dah~
Senarai Top Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2011.
Universiti Sains MalaysiaUniversiti Teknologi MalaysiaUniversiti Kebangsaan MalaysiaUniversiti Putra MalaysiaUniversity of MalayaUniversiti Malaysia PerlisMultimedia UniversityUniversiti Teknologi MaraUniversiti Malaysia Pahang

biLa maLam ku jadi tak keruan...

~entah kenapa, sejak dari pagi isnin hingga ke subuh Selasa nie... hatiku masih tak tenteram... nak buat semua benda jadi tak keruan, tak tentu arah... nak buat asignment berat jari nak menaip... bila nak menaip banyak Typing error plak... tension2... padahal rabu dah nak hantar dah... adoyai...~
~pada masa yang sama, aku asyik tertido memanjang jer setiap masa, lepas kelas pagi tadi aku balik terus tido sampai la maghrib... sedih nie nak kata penat tak juga penat... pastu, bila bangun ada juga la sikit peluang nak buat asignment... then, bila lama sikit nak menaip... damm..!!!! typing erorr semakin menjadi-jadi... aku berhenti kejap, solat dan buat apa yang patut... buat air jap... pastu, p beli makanan sikit...~
~sempat gak p beli nasi kerabu, lama dah tak makan... sebelum bangun tadi... sempat lagi lawat tandas... untuk hari nie... maybe dah 3 kali buang air besar... perut aku sentiasa meragam... sakit-sakit.....~
~malam ni plak... sambil baca-basa tentang HPA... produk HPA tue... nak…

menguLas mengenai ABPBH 2010...

Image
~coret-coret sekitar ABPBH 2010~


untuk kali ke-24 ulangtahun ABPBH dianjurkan, sememangya meriah wah...wah...tiada apa kekurangan sebab kita tahu semua undian 100% daripada undian peminat...kali ini, banyak anugerah yang dimenangi oleh artis yang sememangnya layak mereka dapat...dan, nak cerita mengenai pengacara, ZIZAN, RAJA AZURA dan SYARIFAH SHAHIRA... memang mantap, terbaek dari ladang... ahakssss...dan, yang pasti.... penutup yang memang gempak...!!!... datuk SITI menari wonder malaywomen... like2...tahniah TV3 dan BERITA HARIAN sebab dapat menganjurkan anugerah yang gilang gemilang ini... walaupun Datuk siti dah tak masuk bertanding...namun, FAIZAL TAHIR dan SHAHEIZY SAM tetap yang terbaek...

~kemenanga berganda SHAHEIZY SAM sebab menang anugerah BINTANG POPULAR ABPBH 2010 buat kali ni, tahniah..!!!!... kami tetap sokong kerjaya SAM.... (ceh, ayat tak boleh bal).. atas usaha SAM juga.. teruskan usaha... saya antara peminat SAM... good Luck...~
dengan undian terbanyak selaku BINTANG…