Sunday, November 28, 2010

eXam TiMe foR sEm 3...








Selepas cuTi seLama 3minGgu tanPa aku seNtuh sediKiT pun buKu tuK exam... aKu tak paSti Lah apa keAdaan reSuLtku nanTie.. apaPun aku haRap daPaT menjawaP denGan teNang dan dapat keLuarkan seGaLa faKta dan Isi dari kePaLa hoTak aku...

UntuK sEm nie, aku amek 7 subJek...


28/10/2010 : engLish CommunicaTion II dan paPer EkoNomi daLam penGuruSan aWam I
(dah seLesai AwaL )






PapEr yang TinggaL sElePas PosTpoNe banJIr...


29/11/2010 : PenGurusaN dan TekNoLogi PejAbaT
05/12/2010: PenganTar PenguRusAn
06/12/2010: ICt dan MasYaraKAt
08/12/2010: PerLembaGaan MaLAysia
11/12/2010: HR daLAm peNguRusaN aWam




iNi jeR la tuK sem ni...meMang tak HAraP deKan LisT la Sem ni...sebaB dan ada paPEr suSah kaT siTu...

haRap diPermudahKan dan daPat 3 PoinTEr and AboVe syuKur La...

eXam tiMe memaNg sanGat meNAkuTkan...=)

Monday, November 15, 2010

13 Nov kaMi beRsama genK UIAM...sekaReLaWan banJir IPTA (MASKUM) 2010

Hari nie, sekali lagi kami turun PAdang unTuk meMbanTu manGsa-manGsa banJir di KawaSan JITRA... kalaU tak siLap namA kamPung kamI pegi kaLi nie... PondOk pak Teh (taman JitRa)...
first tue kaMi toLong beRsiHkaN kaWasaN suRau... meManG terLalu teruK sanGat..haBis seLuruH suRAu terSebut tenGgeLam... SemUa RosaK...

kawaSan seKitarnYA pun koTor dan tenGgelam, sebaB kamPunG terSebut berSebelaHan sunGai... sama SeperTi taman Tabing HAji sebeLum ini...

yang besTnya kali Nie... kaMi berSama-sama UIAM dan TakaFUL MalaySia cawaNGan KEdah...

memaNg beSt, dapat ToWel2 pinkkiEy dan Baju seHelai,,, dan yang PAlIng penTing, manGGa dan Ais KriM...hehee...
kami dapAt semPurnakan Tugas daLam masa seTengah Hari sahaja...meMang best la...

~seteLAh seLesai...menanTi bas unTuk di anGkuT puLang~
~beRehaT samBiL beRgamBAr di hadaPan suRau yang baru sahaJa seLesai di PUlihKan~

~iNiLah buKti keKuasaaN ALLAH, kuaTnYA arUs aiR suNgai Itu seHingga menYebabKan jamBatan terSebut rosak dan hanYa tinGgaL rangKa besinYa sahaJa...kemana perGinYa simen dan TAr jalaN raYA?~
~iNiLah pakCik emPunYa ruMah...sanGat peNat dan berHArap ada Yang mEmbanTunYa~

~seTeLAh seLesai meMberSihkan ruMAh waRga eMAs...keSian makcIk dan PakciK nie~

: harapan selepas ini tiada lagi banJir yang sedaSyat beGini beRlaku...aMin...inSya ALLAH:

Thursday, November 11, 2010

~~SuKaReLaWan banJiR...UUM~~

SeLasa 09 NoV 2010, JitRa - kami seraMai 60 anggoTA yang teRdiri keBanYakanNya daRipaDa MAHASISWA/I Sabah di UUM nie..tuRun padang Untuk MenolonG memBersiH kawaSan taman peRumaHan Tabung Haji Jitra... yang di keTuai oLeh TnC UUM sendiri...

kami yang diwakiLi oLeh YDP kami sendiri iaiTu saudara YAser bersemanGAt dan sanGAt berbeSar hati unTuk BersaMa-saMa meringankan beBAn mangsa-mangSa banjir... SelaiN itu, kamu JUga turut Di banTu oleh saudara-saudari daripaDa USIM kampus NILAI...selama 6hari Program ini berlangsung sejak 8hb-13Hb nanti...
~Nie lah wajah-wajah suKaRelawaN banJir ad Hoc anak-anak Sabah UUm~
~niE anTara oRang Kuat Ad hoc, satu sAbaH saTu SaraWak...piLih senDiRi Jak La~
~kaWasaN luaR ruMah...anTaRa baRanGan Yang TerPakSa di BuanG~
~NiE lah PAraS aIr banJir seBenaR seLepas SuruT...tiNgGi tuE..aku puN boLeh LemaS~
~baRangAn yanG diKeriNgkAn...daRipaDa diBuang tErus...baGus puLihkan jaK~

~niE kaWasaN seBelah PeRumAhan..keLihatan Gerai pun di BAwah Arus...deRasNyer~

seLepas penat MembaNtu..kami PulanG semUla ke UUM pada Jam 7.30 maLam dan Sampai Ke biLik masing-maSing denGan seLamatNya pada jam 8.40 maLam.... terUs terTido.... kePenaTan tapi BerBaloI...memanG beSt giLak....hahaha..maKaseh ANak-aNak.=)

Saturday, November 6, 2010

banJir D UuM... ExaM teRpaKsA di TanGguH..aDa baiK aDa BuRukNya tUk diRi iNie... eHem... BisMiLLAhiRRaHmaNiRraHim




nak MUlakan ceriTA....



hujan tidak henti-henti turun sejak 30HB lalu...

sehingga ke hari ini....(06/11/2010)... entah kenapa mo dikatakan rahmat memang pun rahmat sebab air mencurah-curah turun... tapi ni dikatakan dah melebihi rahmat..sebab ada hikmat disebaliknya ... kena fikir part tue....









~ ni gambar kat sungai belakang Hostel (DPP Perwaja)~



~ nie kat JambaTan yang mengHubunGkan DPP dengan pusat Sukan~


Dalam masa yang sama... universiti tempat aku belajar Nie...Universiti Utara MAlaysia... sedang melaksanakan pesta konvokeSyen kali ke 23 sidang keDua... kesian saudara/i kita yang sedang berKOnVo tak leh nak tangkaP gaMbar kenangan... hujan...


satu lagi...studY weeK berTukar kepada StudY monTh..hahhaa..sabar jak la kepada kengKAwan dari bOrneo tue... dah beli tiket ... exam start 21/11/2010.... selepas eXam..hhaaaa...