Monday, December 24, 2012

Pulau SIBUUN / SIBUAN

~ terima kasih jak dengan kawan aku sanggup bawak aku p pulau ni dengan family trip dia ~

18 Disember 2012
kenangan yang ndak akan aku lupakan
sebabnya...? sudah lama aku impikan yang aku maw sangat2 p pulau tu
untuk melawat, mandi2, dan foto shoot

akhirnya, dapat juga aku pigi
padahal pada permulaannya hatiku berat untuk pegi
dan, tetap juga aku akan pegi sebabnya aku blom pernah pigi
hahahahhahahaaaa

bah, untuk informasi
sebelum kamu pigi melawat pulau ni
terutama yang akan pegi melalui trip sendiri tanpa agen
kamu kena pastikan kamu buat dulu surat di pejabat Taman_taman sabah di depan taman sempaul/sempol tu
kalau ndak, sia2 jak kamu kenak halau 

kami pegi sana jam 8pagi bertolak (pada awalnya janji jam 7 pagi)
oleh sebab hanya menggunakan kapal besar (boggok)
perjalanan kami memakan masa selama hampir 2 jam
kalau bot laju tadi dalam 30minit-45minit (macam maw pigi mabul plak)

sedikit gambar sepanjang di pulau tersebut...


Jeti Baru Semporna


Pandangan waktu sampai... mendung masa sampai


pandangan sisi


pandangan sisi bertentangan


itulah kapal / boggok kami...


ada juga orang lain selain kami... pulau ni tidak akan pernah sunyi


kawan aku yang sporting... model aku pada hari ini


mereka beriadah... with their family


cantik rumput ni...


sepupu-sepupu kawan aku tu...


ni la kawan aku yang ajak aku sekali... dia jadi model aku


cikgu aku pun ada masa tu... cikgu daud SMKDPA


ambil dari kejauhan 300mm... guna tamron jak


posing dia... heheheeeee


seorang lagi kawan yang sanggup jadi model


curi-curi tangkap.. tapi fokus kepada laut plak...


dorang, kalau bukan berposing dan gambar ndak sah


misteri sangat pokok ni


perkampungan suku kaum pelauh/pelaut


sisi lain


pejabat taman-taman Sabah


sisi lain pulau Sibuun/sibuan


Pertembungan 2 arus berbeza... sangat unik pulau ini


aku masih tertanya-tanya kenapa sebenarnya benda ni dipasang


Sabah, The Land Below The Wind...


2 jam berjemur di atas atap bot untuk pulang Semporna


Selamat tinggal Pulau SIBUUN


ni sunset adik aku yang tangkap... ni hari yang lain


pulau tiga / Bodgaya Islan / Pulau Bohey Dulang


Sunset / Pelangi Senja @ Semporna


the beautiful of semporna


p/s :: tu jak dapat aku kongsikan... kalau maw taw dan alaminya dengan sendiri... datanglah ke Semporna

Bukan MenYepi tapi buzy...

:: hai semua... lama sudah ndak update kan ::


bukan sengaja atau apa2
cumanya aku terlalu buzy dan susah maw online
tu jak...banyak yang akan saya kongsikan

siapa maw tahu mengenai pulau sibuun, pulau menampilik atau pulau omadal?
tunggu post seterusnya

apapun, sedar tidak sedar...
subscribers aku dah mencecah 1200 orang dalam fb
terima kasih semua sebab maw jadi friends aku



Wednesday, December 5, 2012

Melepas nak MILIKI S3... nak nanges Boleh?

~ kawan jual dengan harga rm800 jak ~

tak tahulah macam mana dan sumber dari mana
kawan aku jual kat aku rm800
semua macam tak percaya termasuk diri ini
aku memang taksub dengan gajet sebenarnya
cumanya, itulah teda rezeki

begini perjalanan cerita tu
aku tengok kat wall dia iklan
so, aku tanya la ori ka tak
bila tanya2, dia kata 99% ori sebab mmg barang original
cumanya dorang pasang kat malaysia jak sendiri

then, lepas tu maw la beli tempah sebijik
dah tempah nak bank in duit kat maybank
saya ada duit kat bank islam jak la
cucuk punya cucuk punya tekan
last2 resit jak kuar, transaksi tidak berjaya

pagi ini plak cuba kat bank yang satu lagi BSN
sama juga
tak sedeh ka bila tidak tidak dapat
apa ble buat
bukan rezeki sudah

melepas la maw pegang dan milik S3... walaupun murah

p/s :: kalaulah aku kaya... ALLAH itu maha adil...

Tuesday, December 4, 2012

Ku Bersumpah harap kita mati Pun Bersama

~ bestnya ayat lagu black ni ~


Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


p/s :: penuh bermakna...  sangat2 menyentuh perasaan

M.O.N ke Indonesia...

~ this Februari 2013~


kan, kamu ndak percaya?
sudah dorang post tu p youtube
bah, apa lagi, jom ke Indonesia
(aku plak lebih-lebih kan, bagus kalau ada bajet maw p sana... huhai)

bah, dengar kamu sini lagu M.O.N yang baru
sedap ooo,,, mantaps...



p/s :: go for Indonesia... Love it

M.O.N ada Blog Sudah...

~ lama sudah aku tunggu, akhirnya ada sudah ~

lepas-lepas ni senang sudah maw tengok perkembangan dorang
selain dari facebook... twitter ada ka (ndak pernah plak aku cari...heheheea)
bah2, kamu tekan ni link ya kalau maw masuk


p/s :: layan...


M.O.N ke Suria Sabah this Januari

~ ada bah persembahan dorang~


apa pun, gud lak untuk kamurang
aku ni sentiasa juga doakan untuk semua kawan2
demi mencapai cita2 kamu
gud lak ya


p/s :: aku masih menunggu lagu bajau M.O.N feat OLLOK kalau ada... mengidam bah kunun




kamu undi ni kawan saya...

~ ndak salah kan tolong orng... bukan susah pun klik jak vote ~

kalau ada masa cmon undi saya untuk compition Heartbeat Drumsticks Malaysia just klik link ne n tekan vote...heheh

https://apps.facebook.com/easypromos-premium/voteme/10784/614390630

senang jak tu caranya

1) step 1 klik ni link

2) like pages dan ikut arahan seterusnya


jangan lupa like pages ni


p/s :: bah apapun, aku orang ke-74 like dan skrg naik sudah 116, kalau boleh kasi up lagi ya

KemBaLi seLepas seketika diBuai Mimpi-mimpi

~ sibuk + menyibukkan diri = bersawang ni BeLog ~

entahlah, lama sudah rasanya ndak berbelog kan
ndak pa janji jiwa blogging masih ada...
walaupun skrg dah disember, aku tetap sayang dengan blog aku ni
kenapa? sebab aku dah takde buat apa2 dah

apapun, selamatlah
terima kasih kepada follower dan pembaca
blog aku ndak berapa hebat pun macam lyssa dan abg ben
aku biasa2 jak, janji aku masih dapat menulis

welcome back BOLONG
welcome...welcome


p/s :; banyak bah isu maw dikongsi ni, teruskan membaca ya

Monday, November 12, 2012

Kenangan 12 Tahun yang Lampau Di kenang Kembali

~ ya ALLAH, aku sayang sayang sangat2 sayang SK KALUMPNG ~

 ~pintu masuk ke Sekolah~
banyak perubahan dan diubah

al-kisahnya 12 tahun dahulu
ada seorang budak ni masuk mendaftar ke Sekolah yang jauh dari rumahnya di Pekan Semporna
sebabnya, sudahlah di daftar lewat masuk sekolah, pastu masa tu memang tiada kekosangan
sepatutnya tahun 1996 aku masuk darjah 2, tapi apakan daya... sebab daftar lewat dan sekolah2 di Pekan Semporna full, aku dimasukkan di Sk Kalumpang la... so, aku belajar dengan adik2 1989... 1996 tahun 1
pas mendaftar seminggu kemudian barulah dapat kelas itupun kelas terakhir.. 1E


masa tu guru kelas aku sudah lupa... teda kenangan masa tahun 1
kecuali muka kawan2 yang jadi teman sepermainan
yang suka main di bawah kolong kelas...

kenangan selama 5 tahun di sini...
dan selepas 12 tahun aku ingat semula
hanya sir salimi, cikgu Asmunli dan isteri cg Normah, cikgu jailani dan isteri, cikgu Cijem, cg Nasip
dan paling aku ingat sampai bila2... cikgu Rositah Ali...

aku masih simpan aku punya buku report Card
yang warna pink tu bah...
dan sijil2 kenangan tahun 2,3,4,5... sepanjang 4 tahun tu dapat no. 1 dan 2 jak
cuma, masa tahun 1 jak masih bodok2... ndak taw apa2... nombor 7 ke 6.. oklah kan...

apapun, kenangan 12 tahun itu sudah tercapai
hajat untuk kembali ke Sekolah, berpijak di sekolah tersebut
banyak yang berubah dan diubah....
dan, banyak kenangan2 di sana tertimbus...
tertimbus bersama kenangan2 yang hanya di kenang...


REUNION ke-3 S.K Kalumpang, Semporna 2012
terima kasih kepada kakak Izah...
banyak bertungkus lumus berusaha untuk anjurkan majlis tersebut
sehinggalah kelmarin 11/11/2012
semuanya berjalan lancar
hanya tinggal kenangan dan suka duka bersama
dari awal pagi sehingga petang
(kecuali AJK2 la dapat berua-muka awal sehati... masih aku jeles)
papun, aku seronok dan Gumbira sama2 korang

p/s :: harap2, reunion ke.-4 lagi Gempak... see u at Reunion foto selepas post ni


Tahniah Pak Nil

~ gambar pak nil dalam twitter ~



apapun, Tahniah pak nil...
bangga dengan pak nil sebagai role model saya


p/s :: contoh yang terbaik

Nak MEnang Galaxy Note...?

~ jom like di twitter dan ikut selanjutnya ~

“Tweet Your Thought & Win”

·        2 Langkah mudah…
1.    Follow Twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia
2.   Tulis mesej anda (contoh : nodrugsplease) #UnitedAgainstDrugs &
Tweet ke @SKUAD1Malaysia @AADK Malaysia
·        Enam pemenang akan dipilih



Terma dan Syarat:
1.      Pertandingan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 15 tahun dan ke atas, kecuali kakitangan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) serta ahli keluarga terdekat mereka.
2.     Peserta perlu mematuhi 2 langkah pertandingan seperti didalam poster.
3. Tempoh pertandingan 12 hingga 30 November 2012. 
   [Penyertaan akan ditutup jam 5.00 petang].
4.    Penganjur berhak meminda terma dan syarat pada bila-bila masa semasa tempoh peraduan berlangsung. Penyertaan yang diterima selepas tempoh peraduan tamat tidak akan dilayan.
5.  Dengan penyertaan yang dihantar para peserta bersetuju dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan dan tidak boleh membuat sebarang tuntutan kepada pihak AADK.
6.     Penyertaan akan dihakimi berdasarkan menepati langkah dan mematuhi terma serta syarat.
7. Pihak penganjur berhak membatalkan mana-mana penyertaan jika ianya melanggar terma & syarat.
8.     Keputusan hakim adalah muktamat dan segala bentuk surat menyurat tidak akan dilayan.
9. Pemenang akan dimaklumkan melalui page FB SKUAD 1Malaysia & twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia.

just copy paste form THIS

 p/s : jangan tunggu lama-lama.... nak menang Samsung Galaxy Note... nak juga

Wednesday, November 7, 2012

Latihan Menembak PALAPES UDARA UUM

~ huntonglah depa, rugilah saya sebab praktikal ~

palapes udara.jpg

UUM ONLINE: Seramai 150 Pegawai Kadet dari Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Udara Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menjalani latihan menembak pistol di Lapang Sasar Puteri Tengku Intan Safinaz UUM, baru-baru ini.
Pegawai Latihan PALAPES Udara UUM, Kapten Abdul Halim Athan TUDM berkata, latihan menembak pistol ini diadakan sempena Latihan Berterusan PALAPES Udara UUM  yang diadakan pada setiap tahun.
Katanya lagi, latihan berterusan ini diadakan selama enam hari bermula 29 Oktober dan berakhir pada 3 November lalu dan turut mendapat bantuan daripada Pasukan Latihan Pegawai Kem Tentera Udara Kepala Batas.

Friday, November 2, 2012

Share and Win ~ Ipad

~ just ikut jak manalah taw rezeki !~


Like us to get promotion on bus ticket!
Follow the 3 simple steps below & stand a chance to win iPads!
Step 1: Like our page. http://www.facebook.com/easibook
Step 2: Share this image on your wall.
Step 3: Share this image to at least 10 of your friends.
The more you share, the higher the chances you will win the iPads!
 


 p/s :: just follow

Thursday, November 1, 2012

Berkat di aWaL buLan November



ingat tak peraduan lepas?


tarikh tutup 30 Oktober lepas 
dan baru jak tadi keputusan di berikan
nak taw apa yang mengembirakan
aku menang.. yeah... cuma aku keliru pasal hadiah...
tidak apa janji memang

Antara senarai penyertaan ::

1. Nur Liana sy dah share!...October 1 at 11:22pm · Like


2. Cokelat Berry saya dah shareOctober 1 at 11:39pm · Like


3. Shyan Helena saya dah shareOctober 2 at 12:08am · Like


4. Fatin Diana saya dah share :DOctober 2 at 1:00am · Like


5. Straw Hat Dass saya dah share ;)October 2 at 2:41am · Like


6. Amalin Sariff Saya dah shareOctober 2 at 10:53am · Like


7. E-Pemasaran Servis Saya dah shareOctober 2 at 9:52pm · Like


8. QasehMu NurazLieyn saya dah shareOctober 2 at 9:57pm · Like


9. Zikriah Nur Fatin Saya dah shareOctober 2 at 10:08pm · Like


10. Azhar Nasirudin saya dah share and like:DOctober 2 at 10:16pm · Like


11. Ena Amir dh share * like :)October 2 at 11:09pm · Like


12. Ana Cahaya Nadhirah saya dah share :)October 3 at 2:54pm · Like


13. NuNa Ran sy dah shareOctober 4 at 7:36pm · Like


14. Amalina Athman II Assalamualaikum.Saya dah share.October 4 at 8:23pm · Like


15. Mawar Atiey Mohamed saya dah shareOctober 5 at 8:12am · Like


16. Siti Fatimah Mohd Tuah Saya dah shareOctober 5 at 2:25pm · Like


17. Nuur Fatyn SAYA DAH SHAREOctober 6 at 8:22pm · Like


18. Syaza Affens Assalamualaikum...saya dah shareOctober 8 at 3:07pm · Like


19. Nik Tkd saya dah shareOctober 8 at 6:49pm · Like


20. Yusuf Sallehuddin saya dh shareOctober 8 at 9:55pm · Like


21. Syaza Saleh ;saya dah share;October 9 at 6:17pm · Like


22. Mardhiah Mar Saya dah shareOctober 10 at 2:49pm · Like


23. Mazri Khairil Mazri saya dah share ^^October 10 at 2:59pm · Like



24. Pujangga Rindukan Juliet Saya da shareOctober 14 at 11:44pm · Like


25. CoOkie Crisp saya dah share xDOctober 15 at 11:38pm · Like


26. Car Rental Kereta Sewa "Saya dah share"October 16 at 12:12am · Like


27. BoLong TaTap BoLong "Saya dah share"October 21 at 11:31am · Like


28. Nurrul Akhmar sy dh shareOctober 28 at 4:44pm · like 


29. Nad Fazha saya dah shareMonday at 5:58pm · Like


Pemenang :: 


rezeki November....


p/s :: terima kasih admin.... terima kasih rezekimu ya ALLAH




Pilot Wingle Wow COntest

~ Just join ~


how to join ::
then, answer that question and fullfill the blank...
aster that, share at your wall post...fb



that alll... picture from Pilot Pages

the gift

the pen


and the winner

-Week 1 Winner- Mohamad Faris being overwhelming full of joy receiving the prizes.


-Week 2 Winner Joanne Chew Sue Theng-


-Week 3 Winner Yoong Meng Keat-


~ week 4 Lucky Winner Mohd Rizal Bin Alias!! Congratulations! ~

~ Week 5 lucky winner announcement ^_^ !
Congratulation to Wee Choo Neo! Wow ~



Congratulations once again. =)

Come on Come on!! 7 more lucky winners!! Join now!!


p/s :: i Love Pilot... and i LOVE SAMSUNG also...