Posts

Showing posts from 2012

Pulau SIBUUN / SIBUAN

Image
~ terima kasih jak dengan kawan aku sanggup bawak aku p pulau ni dengan family trip dia ~
18 Disember 2012 kenangan yang ndak akan aku lupakan sebabnya...? sudah lama aku impikan yang aku maw sangat2 p pulau tu untuk melawat, mandi2, dan foto shoot
akhirnya, dapat juga aku pigi padahal pada permulaannya hatiku berat untuk pegi dan, tetap juga aku akan pegi sebabnya aku blom pernah pigi hahahahhahahaaaa
bah, untuk informasi sebelum kamu pigi melawat pulau ni terutama yang akan pegi melalui trip sendiri tanpa agen kamu kena pastikan kamu buat dulu surat di pejabat Taman_taman sabah di depan taman sempaul/sempol tu kalau ndak, sia2 jak kamu kenak halau 
kami pegi sana jam 8pagi bertolak (pada awalnya janji jam 7 pagi) oleh sebab hanya menggunakan kapal besar (boggok) perjalanan kami memakan masa selama hampir 2 jam kalau bot laju tadi dalam 30minit-45minit (macam maw pigi mabul plak)
sedikit gambar sepanjang di pulau tersebut...

Jeti Baru Semporna

Pandangan waktu sampai... mendung masa …

Bukan MenYepi tapi buzy...

Image
:: hai semua... lama sudah ndak update kan ::

bukan sengaja atau apa2 cumanya aku terlalu buzy dan susah maw online tu jak...banyak yang akan saya kongsikan
siapa maw tahu mengenai pulau sibuun, pulau menampilik atau pulau omadal? tunggu post seterusnya
apapun, sedar tidak sedar... subscribers aku dah mencecah 1200 orang dalam fb terima kasih semua sebab maw jadi friends aku


Melepas nak MILIKI S3... nak nanges Boleh?

~ kawan jual dengan harga rm800 jak ~
tak tahulah macam mana dan sumber dari mana kawan aku jual kat aku rm800 semua macam tak percaya termasuk diri ini aku memang taksub dengan gajet sebenarnya cumanya, itulah teda rezeki
begini perjalanan cerita tu aku tengok kat wall dia iklan so, aku tanya la ori ka tak bila tanya2, dia kata 99% ori sebab mmg barang original cumanya dorang pasang kat malaysia jak sendiri
then, lepas tu maw la beli tempah sebijik dah tempah nak bank in duit kat maybank saya ada duit kat bank islam jak la cucuk punya cucuk punya tekan last2 resit jak kuar, transaksi tidak berjaya
pagi ini plak cuba kat bank yang satu lagi BSN sama juga tak sedeh ka bila tidak tidak dapat apa ble buat bukan rezeki sudah
melepas la maw pegang dan milik S3... walaupun murah
p/s :: kalaulah aku kaya... ALLAH itu maha adil...

Ku Bersumpah harap kita mati Pun Bersama

Image
~ bestnya ayat lagu black ni ~

Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekil…

M.O.N ke Indonesia...

Image
~ this Februari 2013~

kan, kamu ndak percaya? sudah dorang post tu p youtube bah, apa lagi, jom ke Indonesia (aku plak lebih-lebih kan, bagus kalau ada bajet maw p sana... huhai)
bah, dengar kamu sini lagu M.O.N yang baru sedap ooo,,, mantaps...
http://soundcloud.com/memoryofnatache/memory-of-natache-life-is-not

p/s :: go for Indonesia... Love it

M.O.N ada Blog Sudah...

~ lama sudah aku tunggu, akhirnya ada sudah ~
lepas-lepas ni senang sudah maw tengok perkembangan dorang selain dari facebook... twitter ada ka (ndak pernah plak aku cari...heheheea) bah2, kamu tekan ni link ya kalau maw masuk
http://memoryofnatache.blogspot.com/
p/s :: layan...

M.O.N ke Suria Sabah this Januari

Image
~ ada bah persembahan dorang~

apa pun, gud lak untuk kamurang aku ni sentiasa juga doakan untuk semua kawan2 demi mencapai cita2 kamu gud lak ya

p/s :: aku masih menunggu lagu bajau M.O.N feat OLLOK kalau ada... mengidam bah kunun



kamu undi ni kawan saya...

Image
~ ndak salah kan tolong orng... bukan susah pun klik jak vote ~
kalau ada masa cmon undi saya untuk compition Heartbeat Drumsticks Malaysia just klik link ne n tekan vote...heheh

https://apps.facebook.com/easypromos-premium/voteme/10784/614390630
senang jak tu caranya
1) step 1 klik ni link https://apps.facebook.com/easypromos-premium/voteme/10784/614390630
2) like pages dan ikut arahan seterusnya

jangan lupa like pages ni KLIK LINK

p/s :: bah apapun, aku orang ke-74 like dan skrg naik sudah 116, kalau boleh kasi up lagi ya

KemBaLi seLepas seketika diBuai Mimpi-mimpi

~ sibuk + menyibukkan diri = bersawang ni BeLog ~
entahlah, lama sudah rasanya ndak berbelog kan ndak pa janji jiwa blogging masih ada... walaupun skrg dah disember, aku tetap sayang dengan blog aku ni kenapa? sebab aku dah takde buat apa2 dah
apapun, selamatlah terima kasih kepada follower dan pembaca blog aku ndak berapa hebat pun macam lyssa dan abg ben aku biasa2 jak, janji aku masih dapat menulis
welcome back BOLONG welcome...welcome

p/s :; banyak bah isu maw dikongsi ni, teruskan membaca ya

Kenangan 12 Tahun yang Lampau Di kenang Kembali

Image
~ ya ALLAH, aku sayang sayang sangat2 sayang SK KALUMPNG ~

 ~pintu masuk ke Sekolah~
banyak perubahan dan diubah

al-kisahnya 12 tahun dahulu
ada seorang budak ni masuk mendaftar ke Sekolah yang jauh dari rumahnya di Pekan Semporna
sebabnya, sudahlah di daftar lewat masuk sekolah, pastu masa tu memang tiada kekosangan
sepatutnya tahun 1996 aku masuk darjah 2, tapi apakan daya... sebab daftar lewat dan sekolah2 di Pekan Semporna full, aku dimasukkan di Sk Kalumpang la... so, aku belajar dengan adik2 1989... 1996 tahun 1
pas mendaftar seminggu kemudian barulah dapat kelas itupun kelas terakhir.. 1E


masa tu guru kelas aku sudah lupa... teda kenangan masa tahun 1
kecuali muka kawan2 yang jadi teman sepermainan
yang suka main di bawah kolong kelas...

kenangan selama 5 tahun di sini...
dan selepas 12 tahun aku ingat semula
hanya sir salimi, cikgu Asmunli dan isteri cg Normah, cikgu jailani dan isteri, cikgu Cijem, cg Nasip
dan paling aku ingat sampai bila2... cikgu Rositah Ali...

aku masih …

Tahniah Pak Nil

Image
~ gambar pak nil dalam twitter ~


apapun, Tahniah pak nil... bangga dengan pak nil sebagai role model saya

p/s :: contoh yang terbaik

Nak MEnang Galaxy Note...?

Image
~ jom like di twitter dan ikut selanjutnya ~
“Tweet Your Thought & Win”
·2 Langkah mudah… 1.Follow Twitter @SKUAD1Malaysia dan @AADK Malaysia 2.Tulis mesej anda (contoh : nodrugsplease) #UnitedAgainstDrugs & Tweet ke @SKUAD1Malaysia @AADK Malaysia ·Enam pemenang akan dipilih


Terma dan Syarat: 1.Pertandingan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 15 tahun dan ke atas, kecuali kakitangan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) serta ahli keluarga terdekat mereka. 2.Peserta perlu mematuhi 2 langkah pertandingan seperti didalam poster. 3.Tempoh pertandingan 12 hingga 30 November 2012.     [Penyertaan akan ditutup jam 5.00 petang]. 4.Penganjur berhak meminda terma dan syarat pada bila-bila masa semasa tempoh peraduan berlangsung. Penyertaan yang diterima selepas tempoh peraduan tamat tidak akan dilayan. 5.Dengan penyertaan yang dihantar para peserta bersetuju dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan dan tidak boleh membuat sebarang tuntutan kepada pihak AADK. 6.Penyertaan akan dihakimi b…

Latihan Menembak PALAPES UDARA UUM

Image
~ huntonglah depa, rugilah saya sebab praktikal ~

UUM ONLINE: Seramai 150 Pegawai Kadet dari Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Udara Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menjalani latihan menembak pistol di Lapang Sasar Puteri Tengku Intan Safinaz UUM, baru-baru ini. Pegawai Latihan PALAPES Udara UUM, Kapten Abdul Halim Athan TUDM berkata, latihan menembak pistol ini diadakan sempena Latihan Berterusan PALAPES Udara UUM  yang diadakan pada setiap tahun. Katanya lagi, latihan berterusan ini diadakan selama enam hari bermula 29 Oktober dan berakhir pada 3 November lalu dan turut mendapat bantuan daripada Pasukan Latihan Pegawai Kem Tentera Udara Kepala Batas.

Share and Win ~ Ipad

Image
~ just ikut jak manalah taw rezeki !~

Like us to get promotion on bus ticket!
Follow the 3 simple steps below & stand a chance to win iPads!
Step 1: Like our page. http://www.facebook.com/easibook
Step 2: Share this image on your wall.
Step 3: Share this image to at least 10 of your friends.
The more you share, the higher the chances you will win the iPads!

 p/s :: just follow

Berkat di aWaL buLan November

Image
~ Thanks Business Berjaya Online

ingat tak peraduan lepas?

tarikh tutup 30 Oktober lepas  dan baru jak tadi keputusan di berikan nak taw apa yang mengembirakan aku menang.. yeah... cuma aku keliru pasal hadiah...
tidak apa janji memang
Antara senarai penyertaan ::
1. Nur Liana sy dah share!...October 1 at 11:22pm · Like

2. Cokelat Berry saya dah shareOctober 1 at 11:39pm · Like

3. Shyan Helena saya dah shareOctober 2 at 12:08am · Like

4. Fatin Diana saya dah share :DOctober 2 at 1:00am · Like

5. Straw Hat Dass saya dah share ;)October 2 at 2:41am · Like

6. Amalin Sariff Saya dah shareOctober 2 at 10:53am · Like

7. E-Pemasaran Servis Saya dah shareOctober 2 at 9:52pm · Like

8. QasehMu NurazLieyn saya dah shareOctober 2 at 9:57pm · Like

9. Zikriah Nur Fatin Saya dah shareOctober 2 at 10:08pm · Like

10. Azhar Nasirudin saya dah share and like:DOctober 2 at 10:16pm · Like

11. Ena Amir dh share * like :)October 2 at 11:09pm · Like

12. Ana Cahaya Nadhirah saya dah share :)October 3 at 2:…

Pilot Wingle Wow COntest

Image
~ Just join ~

how to join :: Just click this site ::http://www.facebook.com/pilotmalaysia/app_439734942717866 then, answer that question and fullfill the blank... aster that, share at your wall post...fb


that alll... picture from Pilot Pages
the gift
the pen

and the winner
-Week 1 Winner- Mohamad Faris being overwhelming full of joy receiving the prizes.

-Week 2 Winner Joanne Chew Sue Theng-

-Week 3 Winner Yoong Meng Keat-

~ week 4 Lucky Winner Mohd Rizal Bin Alias!! Congratulations! ~
~ Week 5 lucky winner announcement ^_^ !
Congratulation to Wee Choo Neo! Wow ~


Congratulations once again. =)

Come on Come on!! 7 more lucky winners!! Join now!!

p/s :: i Love Pilot... and i LOVE SAMSUNG also...