Thursday, March 31, 2011

KONSERT SIMFONI DIRAJA KEDAH @ UUM


:: akan buat persembahan lagi... genk2 KOIR NADA UTAMA::

  • yang akan berlansung kat UUM punya dewan ... kami panggil DEWAN MUAZZAM SYAH atau DMAS....
  • dibuat sempena sambutan majlis simfoni diraja KEDAH bah.. pada 15 April ini...
  • selain artis budaya UUM itu sendiri, ada juga persembahan daripada artis-artis tanah air kita... (tgk picture atas tu bah)
  • sapa yang mo datang yang tiada integrasi, boleh la datang tiket RM10 jak... khas untuk budak UUM jak ya... yang laur pown boleh, dialu-alukan juga
  • banyak persembahan yang akan berlansung sempena SULTAN KEDAH punya simfoni ni... tahun lepas, KONSERT DIRAJA sempena JUBLI EMAS... seramai 3000 yang menghadiri majlis tersebut... tahun ni tak tahu la...
  • harap-harap korang semua dapat datang memeriahkan lagi konsert simfoni diraja 2011 nie, bersama-samalah kita memeriahkan majlis tersebut... sekian
pesanan AJK... :: KONSERT SIMFONI DIRAJA PADA 15 APRIL 2011 BERTEMPAT DI DEWAN MU'ADZAM SHAH..ARTIS BAKAL HADIR FAIZAL TAHIR, ANA RAFFALI, SOHAIMI MIOR HASSAN, NAJIB HANIF.. TIKET RM10.00 SAHAJA..JANGAN LAMBAT JANGAN LEPASKAN PELUANG TIKET BOLEH DIDAPATI DI PBS SEKARANG..... ::


p/s :: datang jangan tak datang... jangan lupa bawa jaket atau blazer... DMAS sejuk gilak...

Wednesday, March 30, 2011

Sekarang GiliRan PERLIS diNAiki Air...

~bebeRapa Keping gambar daripada FACEBOOK mohmad noor paksu~


  • apa lagi genk2 KESUMA ... mari turun padang membantu mereka yang memerlukan selagi EXAM belom tiba... mereka lebih memerlukan... hehee
  • harap semuanya selamat dan bawa bertenang, sama-sama kita berdoa.
  • "Tak sabar" nak pergi membantu...
~LALUAN JALAN RAYA KM 8, PAYA,JLN KAKI BUKIT~


~LALUAN JALAN RAYA KM 8, PAYA,JLN KAKI BUKIT

~paras air pun dah naik lebih dah...~


~rumah dah nak tenggelam dah....~


~GUa keLam pown Naik air gak, DERASsss...!!!! jaga-jaga taw~



~SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN PADANG MELANGIT~


~PIC PINTU AMPANG TIMAH TASOH D BUKA,30 MAC 2011,JAM 8.30PAGI~

p/s :: kepada semua rakyat PERLIS, harap bertenang dan pentingkan keselamatan dahulu, semoga semuanya selamat dan bawa bersabar... ada hkmah disebaliknya...

Saturday, March 26, 2011

Penyeri kebahagiaan kakak aku...

~C coMeL Afiq RAYYAn~

  • rasa tak sabar jak nak pulang SEMPORNA... bila la dapat pulang ni... c KEciL coMel... harap ko dapat jadi manusia biLa besar nanti.. jadi manusia..
  • ni anak buah ke-3 dala famiLy kami... anak akak saya yang pertama... 3 tahun berkahwin, ni anak dia yang first...
  • seiras sangat dengan muka adik bongsu kami, kuat sungguh GEN bapak kami nie, tang hidung tu tak boleh bla.. sama sangat dengan BELIAU.
  • so, kalau diikutkan, muka dia seiras sangat-sangat dengan mak dia( akak saya)
  • Syukur ALHAMDULILLAH, walaupun baby BOY ni lemas masa nak kuarkan, dan terpaksa diBEDAH... dapat juga lahir seorang umat ISLAM di muka bumi ini.
  • harap jadilah anak yang soLeh..
  • SAYANG babY coMei sangat-sangat...
  • tunggu kepulangan pak cik ko ya, insya ALLAH pulang juga..
  • kakak ku VIEAN, harap jaga anakmu dekan penuh kasih sayang dan paling penting terapkan 100% ilmu agama kepadanya...

p/s :: tk sabar mo tengok secara LIVE... jaga babY boY ni lek-lok k... tunggu pakcikmu pulang

L.A.T.I.H.A.N LasT INteR AIRFORCE UUM

:: kenangan 26 MAC 2011 ::
  • BengkeL Go-Kart di LITAR ANTARABANGSA GO-KART UUM.


~ sebeLum memandu Go-KArt~




~taklimat dan cara pemanduan diberikan oleh staf litar Go-Kart~





~menanti dan bertenang sebelum tiba giliran untuk memandu go-kart~






~ snAp !!! ~

  • MAjLis penutupan LAtiHan Tempatan untuk Sesi pertama 2011, dan tamat sudah latihan Tempatan sebagai INTER... belom habis gi laTihan LANJUTAN bah..!!!


~mendengar taklimat majlis penutupan~


~barisan seRve makanan... makan jer korang erk... !!! ~


~pelbagai jenis RAGAM~



~sebelum tamat latihan TEMPATAN~



~bersalaman dengan senior yang bakal di TAULIAH pada bulan JULAI nanti~

p/s :: harap senior tak lupakan kami selepas tamat TAULIAH nanti... dan, bakal YO kami harap dapat terus kekal bersama-sama kami turun latihan... makaseh

posTbY :: http://boLonganaksemporna.bLogspot.com



Saturday, March 19, 2011

AIRFORCE UUM :: benGkeL meManaH ::

~bengKeL memanah AIRFORCE 2011~

merujuk takut diatas, ndak mo la sudah aku cakap... tapi perlu juga di cakap... hahahha !!!!!
nie, kami bh budak airforce UUm berlatih memanah selepas berkuda minggu lepas... heheheeee, best oooo, kalau nak ikut, buat jak paperworks...submit dah dapat peruntukkan dari H.E.P... hehhee, bukan susah pown...

melibatkan 62 org peserta bengkel bersama 7 org jurulatih... petang 18 Mac kami diberikan tunjuk ajar oleh atlit-atlit memanah UUM... diberikan serba sedikit taklimat mengenai cara-cara memanah yang terbaek dan aktiviti kami bermula pada jam 3.30 petang serta start jam 4 petang jer kami dah start latihan memanah secara praktikal... best gak

aku yang pernah-pernah memanah boleh la dapat point sikit-sikit kan... hehheheeee...

P/S :: kepada semua pelajar UUM, bengkel latihan secara percuma oleh atlit-atlit memanah UUM akan diberikan pada setiap hari AHAD, SELASA dan KHAMIS pada sebelah petang... so, siapa-siapa yang berminat..silalah datang untuk bermain k..sekian......


~ guna 3 anak panah jer... 8+8+10= 26 jak point bah...ok lah daripada ndak kenak kan~

~bengkeL memanah dah Habis dah nie...~



~kawasan padang memanah UUM~



~busur dan target~



~:: busur juga :: ~


~pemandangan sekitar target dan busur panah~



~menunggu giliran selepas senior untuk memanah...apa lagi, gambar jak La..~




~entah Lah apa yang mereka fiKirkan....~



~ini pun sudah ada nombor untuk menunggu giliran memanah selepas senior bah...~




~mendengar TakLimat sebeLum meulakan aktiviti @ bengkeL memanah yang disampaikan Oleh atLit UUM sendiri~


~ni mereke2 jer la Skod aku...ni 2/3 dari skod aku...yang Lain..entahh!!!!!~

P/s :: dapat juga aku main sunnah Rasullullah nie... Alhamdulillah, daripada ndak da bagus ada kan...? jo la turun petang2 p main tapi setiap hari ahad, selasa dan khamis jak ada.... KHAS UNTUK PELAJAR UUM JAK ya...sorry

posTbY : http://boLonganakSemporNa.bLogspoT.com... 2.46 pagi... 19 Mac 2011

Monday, March 14, 2011

12 Mac 2011... kiSah ke-3 (laSt).... di pagi JUMAAT

~KEMALANGAN~

kes ni adalah melibatkan mak, Bapak, akak aku dan anak kecilnya serta adik-adik aku... sedih la bila aku kat tempat jauh nie berlaku situasi macam ni yang tak dapat aku nak bantu apa... apa yang aku dapat tahu selepas aku tepon akak dan adik aku... dorang kata... BAPAK juga yang salah memotong di selekoh.... itu, aku tidak nafikan sebab kadang-kadang bapak kau ni pelik sikit...

then, sedih tu memang arr sedih tapi apa boleh buat, aku tak dapat nak buat apa2... selepas kejadian, kereta terus dipunggah ke Balai Polis terdekat sebab tempat berlakunya kemalangan tu di kawasan JALAN SANDAKAN - LAHAD DATU...

then, semua selamat juga cuma ada pemandu motosikal tu kena langgar sebab nak elak, tapi kena juga... kes dia begini.. salahnya bapak aku ni nak memotong motor terbabit yang berada di hadapan... tapi, di kawasan selekoh... jadi, oleh kerana tiba-tiba ada lori besar dari arah bertentangan... bapak aku terpaksa mengelak dan cuma untuk melanggar pokok supaya tidak terlanggar berhadapan dgn lori dan supaya tidak JATUH dalam GAUNG... so, motor yang berada di hadapan kena langgar dan kereta pown melanggar pokok.... syukur juga dapat mengelak daripada jatuh ke dalam gaung....amin

apa yang silapnya disini adalah... semasa familY aku nak lapor kepada pihak polis... polis tu cakap senang jer... dia boleh tutup fail/kes ni tapi dgn syarat kena sogok/bayar/rasuah RM3000.... fuhhh, banyak tue... bagus lagi masuk mahkamah dan bayar saman JPJ RM 300 jer... tapi, kena bayar juga rm800 untuk perbelanjaan penunggang motosikal sebab dia PATI...

kes ni berlaku semasa family aku tengah OTW nak pegi tempat bersanding abg SULUNG kitaorang la... syukur juga tidak berlaku apa2... amin

itu jer la nak kongsikan perkara-perkara yag berlaku dalam satu masa... apa yang penting, majlis persandingan pun dah selesai... cuma masalah nak cari duit ni jer utuk bayar apa yang patut... dah la miskin, susah nya la bah car rm3000 tue..sedih... sabar jak mak..tenang jak... (kesian mak aku)

p/s :: jangan la memotong di jalan yang tidak sepatutnya dan patuhilah undang-undang ya... dan, jangan memandu semasa mabuk..sangat2 bahaya... sayangilah keluarga anda...

posTbY : http://boLonganakSempoRna.bLogspot.com... 14 Mac 2011... 2.50 a.m...

12 Mac 2011... kiSah ke-2.... di pagi JUMAAT

~kisah ni best sangat, cuma aku rasa sedih....=(...~



~abg SALEH dan akak Ipar... ahaks... MALAM PERSANDINGAN nie~


hari ni adalah merupakan hari pernikahan dan persandingan abg SULUNG kami.. yang dah tua telajak sikit, tapi ok la kawin dalam usia 31 tahun... ALHAMDULILLAH dapat juga nikah dengan selamat...

apa yang pasti, dia bersanding kat uma pompuan (akak ipar baru) kat sandakan... majlis akad nikah dan terus sanding... majlis persandingan tu pada jam 12 tgh hari sehinggalah jam 12 tgh malam... biasalah kat SABAH... ni adalah salah satu adat kami... beza sikit dgn cara kat semenanjung kot..

apa yang bestnya aku nak kongsi kat sini adalah... dia abg sulung kami, anak pertama daripada 14 orang kami adik beradik... cuma dia lewat sikit kawin selepas 2org akak aku dan abg aku yang lagi sorang... kiranya dia ke-4 la yang dah kawin... bestnya, dia dah selesai dan lepas dah... boleh buat apa saja..

tapi, yang tak bestnya... aku paling sikit hati adalah... dia kawin dan sanding masa aku di sini SINTOK, KEDAH... dah la aku tak balik... harga tiket mahal... sedih la, sebab 2org akak dan sorang abg yg dah kawin aku yang tolong dandan sikit2 dan tolong buat pelamin dorang... hadiah untuk mejlis persandingan mereka dari adiknya... tapi, abg SALEH aku nie, takde la hadiah yang aku dapat bagi...sedih taw, abg SULUNG plak tu, dah la tak dapat nak buat apa2, tak dapat gie nak pegi tengok dia... SEDIH..

p/s :: kalau nak sanding pown, tunggu aku la.. sedih la sebab kamu jak rasa kegembiraan tu, aku kat sini menahan sedih jak ndak dapat pulang...(tiket mahal)

poStbY : http://BolonganaksempoRna.bLogspoT.com... 14 Mac 2011... 2.38 a.m...


12 Mac 2011... kiSah perTama.... di pagi JUMAAT

~PALAPES UDARA UUm...program Berkuda di Pusat EKUIN UUM...~

  • Pengarah projek dia adalah... saudara ANUAR..rumate aku tue.... ahakss
  • bengkel ni dikelola oleh intermidiate AIRFORCE uum... yang diadakan selama sehari sahaja...
  • bengkel yang memfokuskan kepada cara-cara menunggang kuda dengan betul dan cara-cara penjagaan dan pengurusan kuda dengan baik.
  • melibatkan seramai 101 kali anggota, namun tidak semua yang datang sebab ada yang pegi buat tapisan keselamatan, ada yang exam dan ada yang pergi ikut program...
  • ini adalah mY firsT pengalaman saya dapat naik kuda...
  • dah sem 4, tapi baru skrg nak rasa main kuda... ahakss...



~ nie antara brisan-barisan pegawai kadet yang dapat merasa naik kuda... ahaksss.. like this moment~




~ nie, nama dia burn... masa nie dia nak sangat bersihkan kawasan tempat tido kuda... yang dia buat skrg tu, da nak bersihkan najis dan kencing kuda tu, masukkan ke dalam karung... ahaksss.. like~


~cara nak memikat hati kuda, ni nak bagi dia makan... tapi, di bagi rumput plak oleh dorang.. jahat!


~BULI sama dia, ahakssss...



~antara barisan skod aku... ni muka-muka yang ndak sabar mo naik kuda tue~



~ni proses nak mandikan kuda tu selepas tunggang, kena basahkan dulu, pakaikan syampoo dan keringkan badan dia..nak kena usap2 der...~



~ni nama dia RuHOneY..umur 8 tahun... betina mari... masa ni nak bagi dia makan GANDUM~




~ni antara gambar yang selamat di selamatkan... yang lain hilang dan kena virus...sorry guy... pompuan nie, nama dia atika... umur entah la berapa... terharu dan excited dia ni sebenanrnya nak naik kuda... KUda ni nama PRINCE... mata sebelah dia ada katarak... tapi, mantap joe...~



~ni plak, nama dia abe azizan asalah SARAWAK.. ahaks....~

p/s :: senang jer kot nak naik kuda, just buat paper work dan contact pusat EKUIN... dapat naik percuma jer... tapi perlu ikut kelas dia... janji dapat tunggang dan naik kuda...

p/s 2 :: kalau nak sangat dgn kuda, dorang ada bagi kursus dan buat kelas ... rm150 untuk 8 kali kelas... cubalahh....

posTbY : http://boLonganakSemporNa.bLogspot.com... 14 Mac 2011... 2.23 a.m...

entahlaH apa entah... nTAHhhhhhhhhhhhhhhhh...


~entry kali nie, entah aku nak tulis apa entah~

aku nak tulis something tapi, entah la takde idea... banyak benda yang aku na cite... ce, cite...ce, cite..... tapi, aku pown tak tahu...

minggu ni sebenarnya, air mata aku mengalir agie.. aku sangka aku dah dapat tahan dan air mata aku dah kering untuk menangis... tapi, kuar juga... aku tak nak la cite apa2 cuma, aku harap korang jangan la buat aku mudah menitiskan air mata aku. berharga taw air mata nie, susah nak keluarkan... tapi, kalau terpaksa, kena kuar juga...



kalau nak cerita pasal menangis nie, memang aku paling cerewet dan paling SENSITIF... kalau nak ikutkan, air mata ni keluar terus... tapi, nak sembunyikan aku ni CEREWET dan mudah TOUCHINg, aku tak nak menangis dah, tapi mereka buat juga...sedih la wei...

apapun, aku harap, jangan la buat aku sedih ya... plis la... sudah-sudahlah....

p/s :: dan jika boleh, aku nak air mata ni mengalir kerana dosa-dosa aku jer... TAUBAT kerana ALLAH... amin

posTbY : http:// boLonganakSemporna.bLogspoT.com... 14 Mac 2011... 1.50 a.m

Thursday, March 10, 2011

MALAM CITRA BAYU USM 2011 (part 2)

~ juSt picTure k..~


~kemenangan berPihak kepada UPM.. memang layak dan tarian pun sagat mantap~



~kegembiraan UPm..sapa nie sampai baring-baring..agak2 lah..tahu la menang tapi bukan ko penari...pengiring jak kot (ndak pa, janji hepi) ~



~kedukaan tetapi malam ni memang best...kita cuba tahun depan lagi ya di MCB 2012~



~penari USM... mengonddol tempat ke-3...selayaknya~



~kejelitaan penari atas bambu...itulah etnik SABAH yang di tonjolkan oleh penari UUM... nampak tak sapa kat tepi tue...?~



~kegagahan orang bukit...bY dancer boys UPSI... ~



~ni pulak, penari UPSI ladies.. like..hehheee... (apa kamu cari tu..?)~



~ending yang paLing mantaP malam MCB kali nie... penari UM... aku sangka ini sudah menang~



~sorang lagi mo juga naik-naik... tapi ini naik belakang la bukan bambu ya... lelaki mesti gagah... penari lelaki UM~



~penari perempuan Um...kiut bah durang...hehehe... sumandak dok~



~penari UKM... bawa tarian kreatif magunatip... memang mantap... antara pesaing malam MCB kali ni... namun, hanya dapat tempat ke-4... BTW, tahniah ada peningkatan.~



~semanis Sumandak MURUT... penari UKM~



~keunikan UKM pada malam MCB... memang mantap... (kesian yang mengangkat tue... kebertan tu mesti)..~



~UKM...~



~ yang paLinggggg gagah maLam MCB.. macho tue... penari lelaki UKM~



~penari lelaki UKM~



~ angkat mengangkat paling best maLam MCB kali nie... cantik kareografinya... UPM~



~UPM... juara MCB 2011... memang cantik sumandak-sumandaknya... mulus~


~UiTM Shah ALam... walaupun tidak dapat mengekalkan kejuaraan MCB2010, namun mereka memberi saningan yang sengit juga... tempat ke-6 MCB 2011...~

p/s :: untuk page nie just gmabar aku mo kasi tengok...kamu nilai jak la macam mana keunikkan tarian dan pakaian orang SABAH... i LOVE SABAH.. because i'm SABAHAN... like

posTbY : http://boLonganaksemPorna.blogSpot.com... jam 1.10 p.m.... 10/03/2011