12 Mac 2011... kiSah perTama.... di pagi JUMAAT

~PALAPES UDARA UUm...program Berkuda di Pusat EKUIN UUM...~

  • Pengarah projek dia adalah... saudara ANUAR..rumate aku tue.... ahakss
  • bengkel ni dikelola oleh intermidiate AIRFORCE uum... yang diadakan selama sehari sahaja...
  • bengkel yang memfokuskan kepada cara-cara menunggang kuda dengan betul dan cara-cara penjagaan dan pengurusan kuda dengan baik.
  • melibatkan seramai 101 kali anggota, namun tidak semua yang datang sebab ada yang pegi buat tapisan keselamatan, ada yang exam dan ada yang pergi ikut program...
  • ini adalah mY firsT pengalaman saya dapat naik kuda...
  • dah sem 4, tapi baru skrg nak rasa main kuda... ahakss...



~ nie antara brisan-barisan pegawai kadet yang dapat merasa naik kuda... ahaksss.. like this moment~




~ nie, nama dia burn... masa nie dia nak sangat bersihkan kawasan tempat tido kuda... yang dia buat skrg tu, da nak bersihkan najis dan kencing kuda tu, masukkan ke dalam karung... ahaksss.. like~


~cara nak memikat hati kuda, ni nak bagi dia makan... tapi, di bagi rumput plak oleh dorang.. jahat!


~BULI sama dia, ahakssss...



~antara barisan skod aku... ni muka-muka yang ndak sabar mo naik kuda tue~



~ni proses nak mandikan kuda tu selepas tunggang, kena basahkan dulu, pakaikan syampoo dan keringkan badan dia..nak kena usap2 der...~



~ni nama dia RuHOneY..umur 8 tahun... betina mari... masa ni nak bagi dia makan GANDUM~




~ni antara gambar yang selamat di selamatkan... yang lain hilang dan kena virus...sorry guy... pompuan nie, nama dia atika... umur entah la berapa... terharu dan excited dia ni sebenanrnya nak naik kuda... KUda ni nama PRINCE... mata sebelah dia ada katarak... tapi, mantap joe...~



~ni plak, nama dia abe azizan asalah SARAWAK.. ahaks....~

p/s :: senang jer kot nak naik kuda, just buat paper work dan contact pusat EKUIN... dapat naik percuma jer... tapi perlu ikut kelas dia... janji dapat tunggang dan naik kuda...

p/s 2 :: kalau nak sangat dgn kuda, dorang ada bagi kursus dan buat kelas ... rm150 untuk 8 kali kelas... cubalahh....

posTbY : http://boLonganakSemporNa.bLogspot.com... 14 Mac 2011... 2.23 a.m...

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015