12 Mac 2011... kiSah ke-3 (laSt).... di pagi JUMAAT

~KEMALANGAN~

kes ni adalah melibatkan mak, Bapak, akak aku dan anak kecilnya serta adik-adik aku... sedih la bila aku kat tempat jauh nie berlaku situasi macam ni yang tak dapat aku nak bantu apa... apa yang aku dapat tahu selepas aku tepon akak dan adik aku... dorang kata... BAPAK juga yang salah memotong di selekoh.... itu, aku tidak nafikan sebab kadang-kadang bapak kau ni pelik sikit...

then, sedih tu memang arr sedih tapi apa boleh buat, aku tak dapat nak buat apa2... selepas kejadian, kereta terus dipunggah ke Balai Polis terdekat sebab tempat berlakunya kemalangan tu di kawasan JALAN SANDAKAN - LAHAD DATU...

then, semua selamat juga cuma ada pemandu motosikal tu kena langgar sebab nak elak, tapi kena juga... kes dia begini.. salahnya bapak aku ni nak memotong motor terbabit yang berada di hadapan... tapi, di kawasan selekoh... jadi, oleh kerana tiba-tiba ada lori besar dari arah bertentangan... bapak aku terpaksa mengelak dan cuma untuk melanggar pokok supaya tidak terlanggar berhadapan dgn lori dan supaya tidak JATUH dalam GAUNG... so, motor yang berada di hadapan kena langgar dan kereta pown melanggar pokok.... syukur juga dapat mengelak daripada jatuh ke dalam gaung....amin

apa yang silapnya disini adalah... semasa familY aku nak lapor kepada pihak polis... polis tu cakap senang jer... dia boleh tutup fail/kes ni tapi dgn syarat kena sogok/bayar/rasuah RM3000.... fuhhh, banyak tue... bagus lagi masuk mahkamah dan bayar saman JPJ RM 300 jer... tapi, kena bayar juga rm800 untuk perbelanjaan penunggang motosikal sebab dia PATI...

kes ni berlaku semasa family aku tengah OTW nak pegi tempat bersanding abg SULUNG kitaorang la... syukur juga tidak berlaku apa2... amin

itu jer la nak kongsikan perkara-perkara yag berlaku dalam satu masa... apa yang penting, majlis persandingan pun dah selesai... cuma masalah nak cari duit ni jer utuk bayar apa yang patut... dah la miskin, susah nya la bah car rm3000 tue..sedih... sabar jak mak..tenang jak... (kesian mak aku)

p/s :: jangan la memotong di jalan yang tidak sepatutnya dan patuhilah undang-undang ya... dan, jangan memandu semasa mabuk..sangat2 bahaya... sayangilah keluarga anda...

posTbY : http://boLonganakSempoRna.bLogspot.com... 14 Mac 2011... 2.50 a.m...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)