Monday, June 27, 2011

Finaaly i'm HomE...


~Semporna MariE~

hahahaha...ketawa jer aku fikir cerita aku kelmarin kat LCCT... sikit lgi aku hampir ketinggalan flight ni... ketawa plus mo menages jak ni sudah masa mo check in... kelewatan bah tuan... marah2 jak staff sudh sambil2 aku cover takut ni...

sambil2 sedih, berdoa jak dapat sampai rumah dgn selamat... alhamdulillah... sepatutnya flight sampai jam 6.10 petang namun sampai jak depan mak bapak jam 6.30ptg...

NAmun... kena marah lagi dekat emegresen sebab ic aku belum renew... bhhhahahahahhahahahaa..sabar jak la... risau sudah ni kakak emegresen tu pelik menengok mukaku ndak sama dengan ic...

akhirnya, dapat juga jumpa mak bapak dan adik2... ada juga sekali anak buah ikut... hehehe..best2...comel2... kemudian, yang paling bestnya... dapat makan MEE BASAH SABAH.... my peveret food...mee semenanjung ndak sama ooo rasanya dengan sabah... sabah terbaek....



dan... paling best...aku dapat pijak semporna.... dan dapat tidur dirumah kesayangan... LOve it... that Y im love Semporna...

Friday, June 24, 2011

First Experience..Ice Skating @SunwaY PiramiD...

~beLaJar Benda Baru~

ni la kerja kami diPetang JUmaaT meLepak di SunwaY pIraMid... ahakss... Love to DO it Again... puas jer kan budak2 UNITAR lepak2 kat sini... siap boLeh main BOwLIng lagi... yang bestnyer... tempat ni AtLit2 BowLing maLaysia dan Skater Malaysia selalu buat Latihan dan Tournement... macam best jer Kan...


:: takder benda ni memang takLeh nak MaSuk arrr... rm15 jer masuk...
Love It... ~Habes Duit~::




:: Memang tajam giLak kasut Ni... serius ::

~kami2 jak... hehehehe... Licin Derr... susah nak berdiri tegak..ada teknik Nyer ~


:: Singa PaLing besar Di MaLaysia ::


:: Kami2 jak bertiga... Love to Hang Out bah Lagi... ::

p/s ...:: sangat best jadi budak2 UNITAR..dekat jer tempat nak p study dan tempat untuk meLepak dan tempat untuk Lepas geram... Love

Wednesday, June 22, 2011

PengeMbaRaan kini bermuLa... ahaKssss

~jam 5 petang nak Gerak dah~

:: yang bakal dinaiki nanti, best gie naik KTM... keretapi Tanah Melayu... murah, jimat kos, mudah dan [SELAMAT] ...? ok2, selamat bah// nie kalu kedua aku naik... insya ALLAH dipermudahkan semua urusan sepanjang perjalanan.... ::



~yang bakaL aku naiki nanti... doakan perjalananku k... ALor Star => K.L Sentral RM22 jer... dan student Price rm16 jer.... boLeh baH kaLau kaw... hehehhee~

p/s :: kepada mereka2, doakan perjalanan semoga dipermudahkan dan dimudahkan ya sehendaknya... harap korang yang masih tinggal kat UUM ni harap korang stay terus ya... jaga UUM hendaknya... ahakksss... see you Soon~

Tuesday, June 21, 2011

Anjing OOOO anJing

~kisah di petang Selasa... 21/06/2011~


kecik-kecik macam ni memang arr comeL... kiut jer nampak macam mo pegang2, raba2, peluk jer... naseb baek ko HARA JADAH... tapi, kami pelihara juga kat uma sebab uma dalam KEBUN... mesti banyak pencuri, monyet dan BABI kan..so, tugas mereka2 nie untuk jaga kami ar dari sebarang gangguan... hehehehehee.. baek punya anjing

:: Apa...? ingat aku cincai... please la... hehehe ::

~ hampir sama arrr rupa anjeng yang aku jumpa petang tadi... begini la, siap 2ekor lagi tu... gabra jer aku dibuatnya...mak TAkotttttttttttttttt....~


:: Dipetang yang nak2 maghrib around jam 7.15 la camtu aku dari perwaja nak p bilik MPP... lalu jalan belakang tasek Gutrie bah... macam kebiasaan... rilek jer... tup2... tetiba muncul seekor anjing... nampak comel jer.... ARRRRRRRRRRRrrgggghhhhh... lariiiiiii.... telinga siap terpacak tegak... ekor pown ikut tegak dah.... mampos... memang aku kena lari.... [aku bermonoloq]...

maw tak maw tetap aku lari.... begini la muka HANJENG petang tadi yang nak kejar aku... siaL punya tuan HANJENG biar anjing ganas dia ni berkeliaran kat UUM... kalau aku kena gigit tadi, saman ko banyak2.... GABRA dow hampir2 kena tangkap oleh HANJENG tadi... aku sangka ok jer cam hanjeng2 biasa... NAmun, siap tunggu aku agi kat tepi tasek nak kejar.... terpaksa la lalu jalan depan... SIAL kwa HANJENG siapa la nie....

p/s :: kepada semua student UUM... berhati2 bila berjalan sendirian kat tepi tasek, ada hanjeng liar yang sedang kelaparan mo mengejar... naseb baek aku sempat lari... kalau tak, maybe WAD ICU dan jawabnya tadi... 2 Ekor... ko mampU....?

Monday, June 20, 2011

BODOH kan AKU


~padan muka aku~

nak buat progam, tapi gerak sendiri2... pastu lambat nak buat kerja... yerla, eksen jak lebih... sapa suruh sapa suruh... ko rasa la sendiri... padan muka ko la...

:: aku faham aku masih dalam pembelajaran... aku buat program ni pun sendiri bukan ada yang mo menyebok nak tanya minta bantuan.. tu la aku tak mo susahkan orang... aku jenis yang suka buat kerja sendiri... malas nak susahkan orang... aku lebih suka tgk orang senang daripada susah dan lebih suka susahkan diri sendiri... itulah aku...::

harap korang faham ya kalau masa program berjalan ada masalah k... aku tak sengaja namun itu bukan aku pinta... maaf sangat2... harap2 jak la program ni berjalan lancar....


p/s :: harap semuanya berjalan lancar..see u at SEMPORNA...

Sunday, June 19, 2011

Sakit HAti LAgi

~kalau boleh... aku bakar jak ni benda~

Disuruh p program untuk 3 hari... yala macam biasa.. ikut jer la.. kan di "SURUH"... so, siap tgh2 malam cuci baju yg perlu dibawa dan buka semula kotak yg dah siap2 packing sejak 3minggu lalu hanya untuk amek baju kemeja dan kasut kulit... then, solatape lagi...
[habis dah solatape ni buka tutup buka tutup kotak barang]...

pastu, siap pinjam beg kawan gi nak bawa p program tu.... dengan penuh rasa bangganya selepas jam 10pg siap dah packing tinggal tunggu masa nak p UPM jer agi jam 3ptg... tunggu khabar berita jer la... dengan hati bersemangat waja ni mo pegi.... tgk tentatif macam best jer kan... bagus jer program tu.. 'PATRIOTISME' gituewww....

apa nak kata, jam 1ptg tetiba plak cakap hanya 'ANAK SELANGOR' jer boleh p... SIALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.... buat penat jer aku ... hilang semangat aku macam di bawa terbang jak oleh hangin... sakit...sakit...sakit... sakit sangat2 taw...

sedih pown ada... yerla, dah janji dgn kawan kat area2 UPM nak jumpa kat UPM... tup2 tak jadi plak... dah la aku blom pernah p UPM agi... nak ikut program agi... aku bukan nak curi tulang ker apa ker nak ikut program tu nak larikan diri... kalau ada masa terluang kan boleh jumpa kawan2...

apapapun.. OKlah fine... bayangkan... pelajar selangor takde... so dorang hanya amek budak semenanjung jer ikut program tu... adakah patut dia cakap " SABAH SARAWAK" tak boleh... tambah2 sakit atiku ni.... ndak pa... ko pulau kami anak2 borneo... ndak pa2.... ok fine...

Saturday, June 18, 2011

Ketidakpuasan Hati aku untuk result sem 4

~ko benci aku ker atau tidak suka dengan sikapku... ~

Sem 3, encik tu dah bagi aku C bulat walaupun aku dah cuba sedaya upaya untuk jawap semua soalan... fine aku terima seadanya... sebab aku sedar memang silap aku kat kelas dia...

tapi, naik sem ni aku dapat dia lagi untuk paper minor... sabar jak la... seriusly, kerja dia memang berlambak sangat2... aku sendiri tak kuasa nak layan..demi nak naikkan pointer dan tebus kesilapan, aku tetap bersabar sebagai dia GURUKU... aku sangat sanyang akan GURU2 ku...

hinggalah masa exam, aku cuba juga sedaya upaya untuk jawab soalan yang dia sendiri buat.. Seriusly... soalan dia sangat2 senang dan aku dapat jawab semua soalan [ maybe ada sedikit yang tak sempurna kot ] .. dan, dalam target agak2 dapat la ker B or B+...

tunggu punya tunggu..tepat jam 3 petang tadi.. aku cek result aku... alhamdulillah aku still kekalkan 3pointer... BTW... peliknya kenapa aku masih dapat B- nie... tengok punya tengok... paper dia lagi yang aku dapat serendah B- itu... ALhamdulillah juga la dia tak bagi gagal... tapi, usaha aku selama ini kenapa seperti tak dihargai...?

Kau guruku,
ku sanjung dirimu sama seperti insan2 lain yang ku sanjungi,
setinggi gunung everest seluas laut PAsifik,
ku hargai tiap ilmu dan pengetahuan yang kau berikan,
demi masa depanku.

Namun,
seakan-akan diriku kau tidak sayangi,
diriku sebagai muridmu yang ko anggap salah,
yang tiada maaf bagimu,
dan diriku tetap jadi insan yang kau belakangi,

Hanya pintaku,
ku harap kau ikhlaskan setiap ilmu yang kau curahkan,
setiap apa yang keluar dari mulutmu,
harapanku agar ko sentiasa sihat dan masih mampu mengajar,
dan terus untuk menaburkan bakti sebagai Pendidik.

Kesedihanku ini,
tiada seorang pun yang fahami dan mengerti,
susah payah dan penah lelahku seakan tiada bermakna,
Usahaku untuk mencapai pencapaian yang lebih baik,
Hanya kerana kau guruku, kau penentu masa depanku,

:: seriusly, harap Lecture halalkan setiap ilmu yang lecture bagi dan sampaikan... ku berdoa agar sedikit rasa sakit hati dan membenci diriku tiada dalam hatimu... biarlah aku bersedih dengan keputusan peperiksaan setiap sem yang engkau bagi... setiap mungkin penilaian terhadap diriku dan kemampuanku hanya setakat itu sahaja... ku berdoa agar engkau selamat dunia dan akhirat dan semoga dalam keadaa sihat walafiat selamanya... maaf andai diriku SALAH kepadamu... sekian ::

p/s :: hargailah setiap apa yang GURU berikan... jujur pada setiap perbuatan dan ikhlas menerima Qada dan Qadar...

Friday, June 17, 2011

Sehari di Air Terjun, BUkit Ayer, PERLIS


~Hang Out Time~

seharian bersama-sama Skuad pegi perlis just nak pegi mandi air terjun kat Bukit Ayer, Perlis... hehehee... siokkkk ooo.... apa pown... banyak yang perlu diatasi ... sayang korang semuua....


:: tercipta la plak kenagan sehari bersama Intake ROTU airForce 21... Kg. panggas, Perlis...
17 Jun 2011:: sweet side ::


~Jom p PerliS....sssss.... 10orang jer kami bahhhhh...~


~selang masa kami makan... :: changlun [gambar atas] jam 10lebih... :: kg. Panggas Perlis [gambar bawah] jam 12.50... memang pecah perut la... boroiiiiiiiii~



:: bersama atok.... kami panggil "cak" jer... sporting giLak...::


~MeLompat leBih tinggi laGi~

:: selangkah membawa keberkatan...amin...::


:: Sebelum SoLat Jumaat ......... peliK jer ayat tu erkkk...? saLah TatabahaSa ker... ::

~seSudah soLat JumaaT~



:: On da Way bah... sabaq ::


~tak sabar dah nak mandi ayaq terjun noh...~


~sebelum mandi... hutan lipur bukit ayer, perlis~

:: kami2 jer...hhehehee::

~macam best jer kan...hehehe...memang pown..first time kot~


:: barisan2 mereka yang p PErlis just untuk mandi jer::

~sekitar kawasan... baca NOTIS tu deq.... AWAS!!!!!!..~

:: nak balik dah...jom2...ronda2 KANGAR...::




p/s :: jom reramai pegi Perlis... jangka disangka air yang tenang tiada buaya... pErLis memang perrggghhh .. terbaek... siap mandi air terjun... BiLa gi nak p sana erk, tak puas mandi...::

Thursday, June 16, 2011

Hepi Ending...


~sepanjang latihan Lanjutan Airforce 12-16Jun 2011~

first2 latihan dah kena fitik untuk 3hari... memang mantap la... sangat2 penat ... gilak ehhhh

12-14Jun... fitik berterusan...


ni la kerja kau sebagai fitik...

gorang ayam... pagi2 dah kena kumpul kat CookHouse jam 5.30 pagi... pastu, kena potong ayam 20 ekor, ikan 250 ekor dan daging2... pompuan baut kerja2 senang jer... potong sayur, buah, bawang dan serve makanan.. senang gilak



kerja dorang plak... KAwad arrr... untuk perbarisan sempena penyerahan tugas NC UUM sebagai KOmanden PALAPES UUM


acara mandi Bunga sempena tamat latihan lanjutan dan kenaikan pangkat ke PKK... senior la.. heheeee



Hambek kaw... bakal2 SUO kami..ahaksss... insya ALLAH..aik JUNIOR...



kenangan sebelum balik...bergambar kat Tugu... with inter and JUNIOR... wish uollsss luck... Slemat bercuti semua

p/s :: Jumpa sem depan, pastikan group NEXT GENERATION terbaek... Sentiasa di angkasa raya... ROTU UUM 2011

Saturday, June 11, 2011

Adik baru saya... Love U NABIL...


~9-11 Jun 2011~





hari itu,
ku kenali dirimu di SK Telaga Mas, Pokok Sena,
ku terpandang akan dirimu,
di satu sudut di celah-celah barisan pelajar yang lain,
tersentak jiwa dan sanubariku untuk mendekati.

Tika Itu,
aku cuba mendampingimu,
besar harapan agar kau menerima diriku seadanya,
diriku yang lemah lagi hina,
mengharap dirimu menerima kasih dariku.


Detik demi detik,
aku gembira bila dirimu tersenyum gembira menerimaku,
memelukku menerima diriku seadanya,
sebagai ABANGmu yang baru,
sebagai ABANG yang engkau baharu miliki.

Malam itu,
aku tersentak bila air matamu mengalir akan keinsafanmu,
menitis membasahi pipi dan pakaianmu,
sedih merenung kesilapan dan kekurangan diri,
namun, aku bangga untuk jadi abangmu,

Aku terus mencuba,
lebih memahamimu dan menyayangimu,
cuba untum melakukan yang terbaik untuk dirimu,
mendidik dan membimbingmu ke arah yang lebih baik,
hanya untuk kau faham akan kewajibanmu.

Alhamdulillah,
seketika engkau memelukku,
aku bersyukur sebab ada juga insan yang menerima diriku,
di kala aku sangat-sangat memerlukan kasih seorang insan,
dikala diri ini sepi sendiri.

Engkau yang bergelar ADIK,
sepanjang kita bersama,
aku tidak pernah terhenti untuk cuba melakukan yang terbaik,
buat dirimu yang memerlukan didikan dan bimbingan,
agar yang terbaik untuk kehidupanmu.

Ketahuilah,
saat dan tika ini,
hanya engkau dan wajahmu yang bermain dimindaku,
Sangat sukar bagi diriku untuk melupakanmu,
Amat payah untuk aku menerima perpisahan ini,
sedih menemaniku sepi menyelubungiku.

Ku harap,
Jadilah seorang insan yang bergelar MANUSIA,
agar masa depanmu cerah dan bererti,
kejayaan dan kebahagian sentiasa abg doakan,
untuk mu yang bergelar ADIK ku yang sayangi sepenuh jiwa dan ragaku.

p/s : Nukilan khas untuk adik NABIL. S.K TELAGA MAS, POKOK SENA, KEDAH [11 Jun 2011]