Posts

Showing posts from June, 2011

Finaaly i'm HomE...

Image
~Semporna MariE~
hahahaha...ketawa jer aku fikir cerita aku kelmarin kat LCCT... sikit lgi aku hampir ketinggalan flight ni... ketawa plus mo menages jak ni sudah masa mo check in... kelewatan bah tuan... marah2 jak staff sudh sambil2 aku cover takut ni...
sambil2 sedih, berdoa jak dapat sampai rumah dgn selamat... alhamdulillah... sepatutnya flight sampai jam 6.10 petang namun sampai jak depan mak bapak jam 6.30ptg...
NAmun... kena marah lagi dekat emegresen sebab ic aku belum renew... bhhhahahahahhahahahaa..sabar jak la... risau sudah ni kakak emegresen tu pelik menengok mukaku ndak sama dengan ic...
akhirnya, dapat juga jumpa mak bapak dan adik2... ada juga sekali anak buah ikut... hehehe..best2...comel2... kemudian, yang paling bestnya... dapat makan MEE BASAH SABAH.... my peveret food...mee semenanjung ndak sama ooo rasanya dengan sabah... sabah terbaek....


dan... paling best...aku dapat pijak semporna.... dan dapat tidur dirumah kesayangan... LOve it... that Y im love Semporna...

First Experience..Ice Skating @SunwaY PiramiD...

Image
~beLaJar Benda Baru~

ni la kerja kami diPetang JUmaaT meLepak di SunwaY pIraMid... ahakss... Love to DO it Again... puas jer kan budak2 UNITAR lepak2 kat sini... siap boLeh main BOwLIng lagi... yang bestnyer... tempat ni AtLit2 BowLing maLaysia dan Skater Malaysia selalu buat Latihan dan Tournement... macam best jer Kan...


:: takder benda ni memang takLeh nak MaSuk arrr... rm15 jer masuk...
Love It... ~Habes Duit~::




:: Memang tajam giLak kasut Ni... serius ::

~kami2 jak... hehehehe... Licin Derr... susah nak berdiri tegak..ada teknik Nyer ~


:: Singa PaLing besar Di MaLaysia ::


:: Kami2 jak bertiga... Love to Hang Out bah Lagi... ::

p/s ...:: sangat best jadi budak2 UNITAR..dekat jer tempat nak p study dan tempat untuk meLepak dan tempat untuk Lepas geram... Love

PengeMbaRaan kini bermuLa... ahaKssss

Image
~jam 5 petang nak Gerak dah~
:: yang bakal dinaiki nanti, best gie naik KTM... keretapi Tanah Melayu... murah, jimat kos, mudah dan [SELAMAT] ...? ok2, selamat bah// nie kalu kedua aku naik... insya ALLAH dipermudahkan semua urusan sepanjang perjalanan.... ::



~yang bakaL aku naiki nanti... doakan perjalananku k... ALor Star => K.L Sentral RM22 jer... dan student Price rm16 jer.... boLeh baH kaLau kaw... hehehhee~
p/s :: kepada mereka2, doakan perjalanan semoga dipermudahkan dan dimudahkan ya sehendaknya... harap korang yang masih tinggal kat UUM ni harap korang stay terus ya... jaga UUM hendaknya... ahakksss... see you Soon~

Anjing OOOO anJing

Image
~kisah di petang Selasa... 21/06/2011~

kecik-kecik macam ni memang arr comeL... kiut jer nampak macam mo pegang2, raba2, peluk jer... naseb baek ko HARA JADAH... tapi, kami pelihara juga kat uma sebab uma dalam KEBUN... mesti banyak pencuri, monyet dan BABI kan..so, tugas mereka2 nie untuk jaga kami ar dari sebarang gangguan... hehehehehee.. baek punya anjing
:: Apa...? ingat aku cincai... please la... hehehe ::
~ hampir sama arrr rupa anjeng yang aku jumpa petang tadi... begini la, siap 2ekor lagi tu... gabra jer aku dibuatnya...mak TAkotttttttttttttttt....~

:: Dipetang yang nak2 maghrib around jam 7.15 la camtu aku dari perwaja nak p bilik MPP... lalu jalan belakang tasek Gutrie bah... macam kebiasaan... rilek jer... tup2... tetiba muncul seekor anjing... nampak comel jer.... ARRRRRRRRRRRrrgggghhhhh... lariiiiiii.... telinga siap terpacak tegak... ekor pown ikut tegak dah.... mampos... memang aku kena lari.... [aku bermonoloq]...
maw tak maw tetap aku lari.... begini la muka HANJENG pet…

BODOH kan AKU

Image
~padan muka aku~
nak buat progam, tapi gerak sendiri2... pastu lambat nak buat kerja... yerla, eksen jak lebih... sapa suruh sapa suruh... ko rasa la sendiri... padan muka ko la...
:: aku faham aku masih dalam pembelajaran... aku buat program ni pun sendiri bukan ada yang mo menyebok nak tanya minta bantuan.. tu la aku tak mo susahkan orang... aku jenis yang suka buat kerja sendiri... malas nak susahkan orang... aku lebih suka tgk orang senang daripada susah dan lebih suka susahkan diri sendiri... itulah aku...::
harap korang faham ya kalau masa program berjalan ada masalah k... aku tak sengaja namun itu bukan aku pinta... maaf sangat2... harap2 jak la program ni berjalan lancar....

p/s :: harap semuanya berjalan lancar..see u at SEMPORNA...

Sakit HAti LAgi

~kalau boleh... aku bakar jak ni benda~
Disuruh p program untuk 3 hari... yala macam biasa.. ikut jer la.. kan di "SURUH"... so, siap tgh2 malam cuci baju yg perlu dibawa dan buka semula kotak yg dah siap2 packing sejak 3minggu lalu hanya untuk amek baju kemeja dan kasut kulit... then, solatape lagi... [habis dah solatape ni buka tutup buka tutup kotak barang]...
pastu, siap pinjam beg kawan gi nak bawa p program tu.... dengan penuh rasa bangganya selepas jam 10pg siap dah packing tinggal tunggu masa nak p UPM jer agi jam 3ptg... tunggu khabar berita jer la... dengan hati bersemangat waja ni mo pegi.... tgk tentatif macam best jer kan... bagus jer program tu.. 'PATRIOTISME' gituewww....
apa nak kata, jam 1ptg tetiba plak cakap hanya 'ANAK SELANGOR' jer boleh p... SIALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.... buat penat jer aku ... hilang semangat aku macam di bawa terbang jak oleh hangin... sakit...sakit...sakit... sakit sangat2 taw...
sedih pown ada... yerla, dah…

Ketidakpuasan Hati aku untuk result sem 4

~ko benci aku ker atau tidak suka dengan sikapku... ~
Sem 3, encik tu dah bagi aku C bulat walaupun aku dah cuba sedaya upaya untuk jawap semua soalan... fine aku terima seadanya... sebab aku sedar memang silap aku kat kelas dia...
tapi, naik sem ni aku dapat dia lagi untuk paper minor... sabar jak la... seriusly, kerja dia memang berlambak sangat2... aku sendiri tak kuasa nak layan..demi nak naikkan pointer dan tebus kesilapan, aku tetap bersabar sebagai dia GURUKU... aku sangat sanyang akan GURU2 ku...
hinggalah masa exam, aku cuba juga sedaya upaya untuk jawab soalan yang dia sendiri buat.. Seriusly... soalan dia sangat2 senang dan aku dapat jawab semua soalan [ maybe ada sedikit yang tak sempurna kot ] .. dan, dalam target agak2 dapat la ker B or B+...
tunggu punya tunggu..tepat jam 3 petang tadi.. aku cek result aku... alhamdulillah aku still kekalkan 3pointer... BTW... peliknya kenapa aku masih dapat B- nie... tengok punya tengok... paper dia lagi yang aku dapat serendah B- itu... A…

Sehari di Air Terjun, BUkit Ayer, PERLIS

Image
~Hang Out Time~
seharian bersama-sama Skuad pegi perlis just nak pegi mandi air terjun kat Bukit Ayer, Perlis... hehehee... siokkkk ooo.... apa pown... banyak yang perlu diatasi ... sayang korang semuua....

:: tercipta la plak kenagan sehari bersama Intake ROTU airForce 21... Kg. panggas, Perlis... 17 Jun 2011:: sweet side ::

~Jom p PerliS....sssss.... 10orang jer kami bahhhhh...~

~selang masa kami makan... :: changlun [gambar atas] jam 10lebih... :: kg. Panggas Perlis [gambar bawah] jam 12.50... memang pecah perut la... boroiiiiiiiii~


:: bersama atok.... kami panggil "cak" jer... sporting giLak...::

~MeLompat leBih tinggi laGi~
:: selangkah membawa keberkatan...amin...::

:: Sebelum SoLat Jumaat ......... peliK jer ayat tu erkkk...? saLah TatabahaSa ker... ::
~seSudah soLat JumaaT~


:: On da Way bah... sabaq ::

~tak sabar dah nak mandi ayaq terjun noh...~

~sebelum mandi... hutan lipur bukit ayer, perlis~
:: kami2 jer...hhehehee::
~macam best jer kan...hehehe...memang pown..first time kot~

:…

Hepi Ending...

Image
~sepanjang latihan Lanjutan Airforce 12-16Jun 2011~
first2 latihan dah kena fitik untuk 3hari... memang mantap la... sangat2 penat ... gilak ehhhh
12-14Jun... fitik berterusan...

ni la kerja kau sebagai fitik...
gorang ayam... pagi2 dah kena kumpul kat CookHouse jam 5.30 pagi... pastu, kena potong ayam 20 ekor, ikan 250 ekor dan daging2... pompuan baut kerja2 senang jer... potong sayur, buah, bawang dan serve makanan.. senang gilak


kerja dorang plak... KAwad arrr... untuk perbarisan sempena penyerahan tugas NC UUM sebagai KOmanden PALAPES UUM

acara mandi Bunga sempena tamat latihan lanjutan dan kenaikan pangkat ke PKK... senior la.. heheeee


Hambek kaw... bakal2 SUO kami..ahaksss... insya ALLAH..aik JUNIOR...


kenangan sebelum balik...bergambar kat Tugu... with inter and JUNIOR... wish uollsss luck... Slemat bercuti semua
p/s :: Jumpa sem depan, pastikan group NEXT GENERATION terbaek... Sentiasa di angkasa raya... ROTU UUM 2011

Adik baru saya... Love U NABIL...

Image
~9-11 Jun 2011~




hari itu, ku kenali dirimu di SK Telaga Mas, Pokok Sena, ku terpandang akan dirimu, di satu sudut di celah-celah barisan pelajar yang lain, tersentak jiwa dan sanubariku untuk mendekati.
Tika Itu, aku cuba mendampingimu, besar harapan agar kau menerima diriku seadanya, diriku yang lemah lagi hina, mengharap dirimu menerima kasih dariku.

Detik demi detik, aku gembira bila dirimu tersenyum gembira menerimaku, memelukku menerima diriku seadanya, sebagai ABANGmu yang baru, sebagai ABANG yang engkau baharu miliki.
Malam itu, aku tersentak bila air matamu mengalir akan keinsafanmu, menitis membasahi pipi dan pakaianmu, sedih merenung kesilapan dan kekurangan diri, namun, aku bangga untuk jadi abangmu,
Aku terus mencuba, lebih memahamimu dan menyayangimu, cuba untum melakukan yang terbaik untuk dirimu, mendidik dan membimbingmu ke arah yang lebih baik, hanya untuk kau faham akan kewajibanmu.
Alhamdulillah, seketika engkau memelukku, aku bersyukur sebab ada juga insan yang menerima diriku, di kala aku s…