Monday, December 24, 2012

Pulau SIBUUN / SIBUAN

~ terima kasih jak dengan kawan aku sanggup bawak aku p pulau ni dengan family trip dia ~

18 Disember 2012
kenangan yang ndak akan aku lupakan
sebabnya...? sudah lama aku impikan yang aku maw sangat2 p pulau tu
untuk melawat, mandi2, dan foto shoot

akhirnya, dapat juga aku pigi
padahal pada permulaannya hatiku berat untuk pegi
dan, tetap juga aku akan pegi sebabnya aku blom pernah pigi
hahahahhahahaaaa

bah, untuk informasi
sebelum kamu pigi melawat pulau ni
terutama yang akan pegi melalui trip sendiri tanpa agen
kamu kena pastikan kamu buat dulu surat di pejabat Taman_taman sabah di depan taman sempaul/sempol tu
kalau ndak, sia2 jak kamu kenak halau 

kami pegi sana jam 8pagi bertolak (pada awalnya janji jam 7 pagi)
oleh sebab hanya menggunakan kapal besar (boggok)
perjalanan kami memakan masa selama hampir 2 jam
kalau bot laju tadi dalam 30minit-45minit (macam maw pigi mabul plak)

sedikit gambar sepanjang di pulau tersebut...


Jeti Baru Semporna


Pandangan waktu sampai... mendung masa sampai


pandangan sisi


pandangan sisi bertentangan


itulah kapal / boggok kami...


ada juga orang lain selain kami... pulau ni tidak akan pernah sunyi


kawan aku yang sporting... model aku pada hari ini


mereka beriadah... with their family


cantik rumput ni...


sepupu-sepupu kawan aku tu...


ni la kawan aku yang ajak aku sekali... dia jadi model aku


cikgu aku pun ada masa tu... cikgu daud SMKDPA


ambil dari kejauhan 300mm... guna tamron jak


posing dia... heheheeeee


seorang lagi kawan yang sanggup jadi model


curi-curi tangkap.. tapi fokus kepada laut plak...


dorang, kalau bukan berposing dan gambar ndak sah


misteri sangat pokok ni


perkampungan suku kaum pelauh/pelaut


sisi lain


pejabat taman-taman Sabah


sisi lain pulau Sibuun/sibuan


Pertembungan 2 arus berbeza... sangat unik pulau ini


aku masih tertanya-tanya kenapa sebenarnya benda ni dipasang


Sabah, The Land Below The Wind...


2 jam berjemur di atas atap bot untuk pulang Semporna


Selamat tinggal Pulau SIBUUN


ni sunset adik aku yang tangkap... ni hari yang lain


pulau tiga / Bodgaya Islan / Pulau Bohey Dulang


Sunset / Pelangi Senja @ Semporna


the beautiful of semporna


p/s :: tu jak dapat aku kongsikan... kalau maw taw dan alaminya dengan sendiri... datanglah ke Semporna

Bukan MenYepi tapi buzy...

:: hai semua... lama sudah ndak update kan ::


bukan sengaja atau apa2
cumanya aku terlalu buzy dan susah maw online
tu jak...banyak yang akan saya kongsikan

siapa maw tahu mengenai pulau sibuun, pulau menampilik atau pulau omadal?
tunggu post seterusnya

apapun, sedar tidak sedar...
subscribers aku dah mencecah 1200 orang dalam fb
terima kasih semua sebab maw jadi friends aku



Wednesday, December 5, 2012

Melepas nak MILIKI S3... nak nanges Boleh?

~ kawan jual dengan harga rm800 jak ~

tak tahulah macam mana dan sumber dari mana
kawan aku jual kat aku rm800
semua macam tak percaya termasuk diri ini
aku memang taksub dengan gajet sebenarnya
cumanya, itulah teda rezeki

begini perjalanan cerita tu
aku tengok kat wall dia iklan
so, aku tanya la ori ka tak
bila tanya2, dia kata 99% ori sebab mmg barang original
cumanya dorang pasang kat malaysia jak sendiri

then, lepas tu maw la beli tempah sebijik
dah tempah nak bank in duit kat maybank
saya ada duit kat bank islam jak la
cucuk punya cucuk punya tekan
last2 resit jak kuar, transaksi tidak berjaya

pagi ini plak cuba kat bank yang satu lagi BSN
sama juga
tak sedeh ka bila tidak tidak dapat
apa ble buat
bukan rezeki sudah

melepas la maw pegang dan milik S3... walaupun murah

p/s :: kalaulah aku kaya... ALLAH itu maha adil...

Tuesday, December 4, 2012

Ku Bersumpah harap kita mati Pun Bersama

~ bestnya ayat lagu black ni ~


Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


p/s :: penuh bermakna...  sangat2 menyentuh perasaan

M.O.N ke Indonesia...

~ this Februari 2013~


kan, kamu ndak percaya?
sudah dorang post tu p youtube
bah, apa lagi, jom ke Indonesia
(aku plak lebih-lebih kan, bagus kalau ada bajet maw p sana... huhai)

bah, dengar kamu sini lagu M.O.N yang baru
sedap ooo,,, mantaps...



p/s :: go for Indonesia... Love it

M.O.N ada Blog Sudah...

~ lama sudah aku tunggu, akhirnya ada sudah ~

lepas-lepas ni senang sudah maw tengok perkembangan dorang
selain dari facebook... twitter ada ka (ndak pernah plak aku cari...heheheea)
bah2, kamu tekan ni link ya kalau maw masuk


p/s :: layan...


M.O.N ke Suria Sabah this Januari

~ ada bah persembahan dorang~


apa pun, gud lak untuk kamurang
aku ni sentiasa juga doakan untuk semua kawan2
demi mencapai cita2 kamu
gud lak ya


p/s :: aku masih menunggu lagu bajau M.O.N feat OLLOK kalau ada... mengidam bah kunun




kamu undi ni kawan saya...

~ ndak salah kan tolong orng... bukan susah pun klik jak vote ~

kalau ada masa cmon undi saya untuk compition Heartbeat Drumsticks Malaysia just klik link ne n tekan vote...heheh

https://apps.facebook.com/easypromos-premium/voteme/10784/614390630

senang jak tu caranya

1) step 1 klik ni link

2) like pages dan ikut arahan seterusnya


jangan lupa like pages ni


p/s :: bah apapun, aku orang ke-74 like dan skrg naik sudah 116, kalau boleh kasi up lagi ya

KemBaLi seLepas seketika diBuai Mimpi-mimpi

~ sibuk + menyibukkan diri = bersawang ni BeLog ~

entahlah, lama sudah rasanya ndak berbelog kan
ndak pa janji jiwa blogging masih ada...
walaupun skrg dah disember, aku tetap sayang dengan blog aku ni
kenapa? sebab aku dah takde buat apa2 dah

apapun, selamatlah
terima kasih kepada follower dan pembaca
blog aku ndak berapa hebat pun macam lyssa dan abg ben
aku biasa2 jak, janji aku masih dapat menulis

welcome back BOLONG
welcome...welcome


p/s :; banyak bah isu maw dikongsi ni, teruskan membaca ya