Pulau SIBUUN / SIBUAN

~ terima kasih jak dengan kawan aku sanggup bawak aku p pulau ni dengan family trip dia ~

18 Disember 2012
kenangan yang ndak akan aku lupakan
sebabnya...? sudah lama aku impikan yang aku maw sangat2 p pulau tu
untuk melawat, mandi2, dan foto shoot

akhirnya, dapat juga aku pigi
padahal pada permulaannya hatiku berat untuk pegi
dan, tetap juga aku akan pegi sebabnya aku blom pernah pigi
hahahahhahahaaaa

bah, untuk informasi
sebelum kamu pigi melawat pulau ni
terutama yang akan pegi melalui trip sendiri tanpa agen
kamu kena pastikan kamu buat dulu surat di pejabat Taman_taman sabah di depan taman sempaul/sempol tu
kalau ndak, sia2 jak kamu kenak halau 

kami pegi sana jam 8pagi bertolak (pada awalnya janji jam 7 pagi)
oleh sebab hanya menggunakan kapal besar (boggok)
perjalanan kami memakan masa selama hampir 2 jam
kalau bot laju tadi dalam 30minit-45minit (macam maw pigi mabul plak)

sedikit gambar sepanjang di pulau tersebut...


Jeti Baru Semporna


Pandangan waktu sampai... mendung masa sampai


pandangan sisi


pandangan sisi bertentangan


itulah kapal / boggok kami...


ada juga orang lain selain kami... pulau ni tidak akan pernah sunyi


kawan aku yang sporting... model aku pada hari ini


mereka beriadah... with their family


cantik rumput ni...


sepupu-sepupu kawan aku tu...


ni la kawan aku yang ajak aku sekali... dia jadi model aku


cikgu aku pun ada masa tu... cikgu daud SMKDPA


ambil dari kejauhan 300mm... guna tamron jak


posing dia... heheheeeee


seorang lagi kawan yang sanggup jadi model


curi-curi tangkap.. tapi fokus kepada laut plak...


dorang, kalau bukan berposing dan gambar ndak sah


misteri sangat pokok ni


perkampungan suku kaum pelauh/pelaut


sisi lain


pejabat taman-taman Sabah


sisi lain pulau Sibuun/sibuan


Pertembungan 2 arus berbeza... sangat unik pulau ini


aku masih tertanya-tanya kenapa sebenarnya benda ni dipasang


Sabah, The Land Below The Wind...


2 jam berjemur di atas atap bot untuk pulang Semporna


Selamat tinggal Pulau SIBUUN


ni sunset adik aku yang tangkap... ni hari yang lain


pulau tiga / Bodgaya Islan / Pulau Bohey Dulang


Sunset / Pelangi Senja @ Semporna


the beautiful of semporna


p/s :: tu jak dapat aku kongsikan... kalau maw taw dan alaminya dengan sendiri... datanglah ke Semporna

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015