Kenapa orang benci dengan kita...?

~ banyak sebenarnya perkara-perkara ~

ni antara yang dapat saya simpulkan

1) Bau badan
   ni yang paling penting untuk diri kita tahu.... kenapa?
sebabnya sehensem mana kita sekalipun, secantik mana kita sekali pun... bila badan berbau busuk, confirm sah-sah orang akan menjauhkan diri dengan kita... so, untuk yang berbau badan secara semulajadi, banyak cara dan kaedah yang boleh digunakan untuk menghilangkannya. macam adik saya, berapa tahun di mengalami masalah tersebut, alhamdulillah hari ini sudah kurang dan susah nak berbau (nak tips..?)

2) Bau Mulut
  ni pun jadi masalah juga, aku ada pengalaman bilamana berjumpa dan bercerita dengan orang yang berbau mulut ni... punyalah sakit hati dan macam nak bagi penampar.. so, yang rasa diri tu mulut berbau, agak-agakalah pakai lesterin ya.. bukannak mengata, tapi kenyataan.

3) Mulut punya Laser
 ni jenis manusia yang memang orang tidak suka dekat, kalau ala-ala jer takpa, ini dia lebih over dari laer.. pedas bukan memain, main lepas cakap jak apatah lagi kalau mencarut $%^&$%^&*&%## tu.... adoi
hati-hati jak kalau ada kawan macam ni erk, PARAH

4) TAMAK a.k.a LOKEK a.k.a Berat Tulang
  ni manusia aaa... tak tahu nak cakap apa
guna barang kita dia no.1 lah, tapi kita guna barang dia, mampos nak dapat. ada juga ka wujud manusia ortodoks macam ni sekarang... mak aiiii... matiklah

5) Suka ambil Kesempatan
  ni manusia kan, lagi teruk dari orang tamak a.k.a lokek... bagus orang tamak ni memberi lagi walaupun sedikit tetapi kalau sudah ambil kesempatan ni, duri dalam daging atau gunting dalam lipatan punya orang.
punya bikin sakit hati... ambil kesempatan dia yang lebih

6) Tinggi diri a.k.a tinggi pembawaan
  ni jenis manusia yang memang tidak patut hidup di dunia, dia rasa dialah yang paling paling paling hebat, berkuasa dan nak di hormat setiap masa.. puikkk... haktuih.... ALLAH lebih tinggi dari ko, binatang lagi bagus dihormat berbanding orang jenis camni.

7) Semua benda dia tahu
  ni aku tak nak jawap, dia rasa diri dia hebat sebab semua benda dia tahu... dan, bagi dia kita ni salah

8) Tak nak Mengalah
   ni lagilah susah apatah lagi kepada girlfriend atau family atau kawan2... memang payah manusia macam nak mengalah, mahu dia jak yang memang dan berada di tempat yang betul

9) Berlagak 
  ni jenias manusia yang banyak kini, memang type manusia macam ni berdarah "ALIEN"... entah apa yang dia dapat sampai nak berlagak lebih, macam dia yang paling hensem/cantik padahal Apa Pun Tak Boleh.
god demet...

 10) Manusia Tidak sedar Diri
  ni pun ALLAH murka.. so, apakan lagi Manusia biasa...


p/s :: banyak lagi sebenarnya... diri kita sendiri yang tentukan siapa kita suka siapa kita tidak suka

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015