kaMi buDak sUkaReLawan UUM... @ JOHOR 2011

~ 10hB 02 2011... sesampaiNya di BaLai raYa LENGA... tempat penginapan kami ~



  • ni genk2 water jek... @ Ghostbuzter la katanya... bersama Pengetua PErwaja Mejar (k) En. Shahrin Ahmad dan barisan Pegawai Kesihatan UUM...dan staff2 UUM... dan kengkawan yang guna baju hijau kat luar tu genk2 Sukarelawan la... ni semua dak PALAPES UUM la...



~ni antara rumah yang terkena teruk banjir teruk kat kampung LENGA tue... memang dasyat... sebelah rumah jer kot SUNGAI MUAR...sangat deras airnya...hahaa...~



  • ni genk2 aku tolong bersihkan rumah NEnek @ tok wan nie... memang teruk la rumah dia... dah la piring, pinggan mangkuk gelas belanga dan perabot kena cuci... seharian kam tolong cuci tue pun tak sempat sebab terlalu banyak kot....



barisan sukarelawana...ahaksss...bersama Abg LAn..smepoi


  • nie la mamat2 ghostbuster..sapa hansam..? ahaksss.. like

* kalau korang nak tahu, memang teruk la kawasan kampung nie (kg LENGA) sebab memang teruk kena banjir...kawasan sungai MUAR sebelah rumah jer kot...then, bila air naik memang sangat dasyat.... kami di pecahkan kepada 10 group kecil dan kami genk2 GHOSTbusTEr ni just 6org jak....ok lah...sangat penat...

@ ada kumpulan tu dapat siapkan 6buah rumah dalam sehari...memmang mantap....

% apapun...tahniah la sebab semangat KESUKARELAWAN korang...UUM...TERBAEEEEEEKK...

p/s :: kepada kengkawan yang lain, bila lagi kalau bukan sekarang nak tolong org...ada masa lain kita yang akan kena tolong oleh org lain...

poStBy: boLonganakSemporna.bLogspot.com.... 7.12 p.m.... 15 FEb 2011

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)