Oktober kini kembaLi



:: Sekadar MUKADIMAH ::

takder apa juga nak ckap mengenai bulan 10 ni cuma.... just want to say " cepatnya masa berlalu kan.../?

dah nak hampir sebulan aku di Bumi sintok nie, beberapa hari lagi genap sudah sebulan... namun, macam teda apa jak aku rasa aku belajar... macam full oleh tugas dan jadual berprogram MPP jak bah... sakit hati juga kadang2 sampai skep kelas oooo...

ndak pa bolong... ko mampu juga...

minggu pertama dengan orentasi pelajar baru sesi kemasukan 2011/2012 untuk UUM... so, MPP yag take over sebagai AJK induk, so kena bertahan selama 4 hari untuk teruskan program tu sampai tido malam pown dekat2 jam 2 atau 3 pagi... jadi bangun pagi tu faham2 la... maw2 dekat jam 12 tgh hari lah juga.... [ni minggu pertama]

Selain itu, Hari Pembentukan Malaysia [16 September]..kami perlu juga untuk Handle program2 yang dianjurkan oleh pusat sukan sempena sambutan HAri Malaysia ke-54... antara acara yang dipertandingkan... Larian Merdeka, Perbarisan inter DPP dan juga kereta berhias Inter DPP...

dalam masa yang sama, KOIR NADA UTAMA ada buat persembahan lagi,... dengan lagu-lagunya... Negaraku, Biru Warna, Malaysia Oh tanah Airku dan 1 Malaysia [versi LimKokWing]... mantap suara mereka...

minggu ke dua kat UUM ni plak, urus mengenai kemasukan intake rayuan sesi 2011/2012... sama juga walaupun hanya untuk 2 hari sahaja, kena bertahan sampai jam 2 pagi... tapi lebih ok berbanding yang ramai2 nie, sikit sudah... senang nak kawal... [ minggu kedua]

Dalam minggu yang sama juga, Pusat Budaya Dan Seni UUM ada buat rumah terbuka raya... kami wakil NAda Utama arr...kumpulan KOIR uum... under PSB bukan pusat KO-K... dalam minggu yang sama juga ada program kat pusat Islam UUM... selama 9 hari dari 21-29 september... ... KArnival MAhabbah... gerai2 keusahawanan, ceramah dan konsert nasyid dianjurkan... banyak artis yang datang untuk bersama-sama memeriahkan majlis...

selan itu, latihan PALAPES UUM dah start dan 23 dan 24 September yang lepas... start dah aku nak turunkan lebihan berat dan lemak dalam badan nie... sedih juga bila orang semua dok tegur perut aku yang semakin HANSAM ni..namun... rezeki ALLAH..mana boleh tolak kan...?

pada 23 dan 24 juga... Kementerian Kesihatan Malaysia juga ada menganjurkan Siswa Sihat 1Malaysia ... antara aktiviti yang dianjurkan adalah.. Senam erobik... Sukaneka...
U-race[explorce gitue] dan juga Jalan kaki 10,000 langkah... dapat sambutan yang menggalakan dari pelajar2 UUM terutama yanga da integrasi...

dan paling mencabar adalah program Pesta KOnvo kali ke -24 ni... berlansung selama 10 hari sejak dari 28hb september lagi sehinggalah 7hb Oktober... penat wei nak jalankan Duty dari pagi hinggalah ke tengah malam... adoi..apakan daya...

tu jak la setakat nie... cerita dibUlan oktober masih dalam proses... ni mukadimah jer.... hahaha

p/s :: harap-harap kesihatan aku ni bertahan la sampai aku habis belajar di UUM kan..? AMIN

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015