KEnangan Sekolah Tahun/darjah 1 [1996]

:: agak-agak, korang leh fikir tak apa kita buat masa ni ::

firstLy, apa yang saya ingat, mak saya hantar saya
bawa saya pegi sekolah daftarkan saya...
lama gak pengurusan erk...
hampir seminggu baru siap kerja tu...
kesian jugalah mak dan pakcik tolong uruskan
maklumlah.. aku kan lewat masuk sekolah.
sepatutnya tahun/darjah 2 dah 1996 tu...
kan aku lahir 1988


~ni jak kenangan aku ada... lencana sekolah... S.K KALUMPANG, SEMPORNA, SABAH~


~gambar akak GOOGLE~

kalau camni la cikgu2 aku dulu2...
memang aku tak senakal skrg...hehehe
tapi cikgu2 aku dulu semua best
ruginya aku... aku dah lupa nama mereka...
ingat muka jer... mana da mereka pergi ni...
gambar pown takder...


masih lagi aku ingat
guna papan hitam dan kapur
tak macam skrg..
guna whiteboard dan maker pen jer
memudahkan katanya
lebih mudah... guna slide jer... (power point)


dan kenangan aku...
tiap2 hari keje ketua kelas or penolong kena amek kapur kat blik guru
pastu, hanya boleh amek 2-3 batang jer tiap2 masa
hhahahaaa... rindunya saat itu kan..?



sapa ingat permainan ni..
main lawan2 pemadam...
rindunyer nak main ni..
ada gie... main lawan pen, penutup botol macam kat bawah ni

main sembunyi2... siap kat dalam estet/ladang kelapa sawit gi


main kaki tiga... / tugu selipar


dan yang paling mengotorkan sekolah
main kapal2 terbang kertas


banyak sebenarnya pengalaman aku masa sekolah rendah
memandangkan kelmarin, hari ni dan esok adalah hari pertama sekolah
setiap sekolah berbeza pentadbiran
so, teringat la masa aku darjah 1 juga..

takder la sampai aku menages segala bagai...
aku kuat ok sebab dari tahun 1 -5 aku tggl dengan makcik
banyaklah aku belajar dengan dia erti kehidupan

p/s :: makaseh for mY parents.. sebab lahirkan aku
makaseh mY family sebab besarkan aku
makaseh padaMu ya ALLAh sebab berikan aku peluang HIDUP

Comments

  1. best entry ko ni.. aku like part permainan time kecik2 tu.. TERBAIK :')

    ReplyDelete
  2. hehhehee...
    bukan smeua orang ada kan..
    kenangan lama bah boss...
    itulah...

    ReplyDelete
  3. gilaaaa,,, bole kau terkenang balik,,haha.. nice bro..

    salam kenal dan gua follow sini,, klo sudi meh la terjah blog makeYOUthink gua.. :)

    ReplyDelete
  4. boleh jer...
    adalah beberapa perkara yang masih saya ingat...
    yang lain macam kawan2 guru2 tu part paling susah saya nak ingat..
    maklumlah, dah ramai kita kenal orang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015