kami, durian dan Gunung KinaBaLu...

:: Vacation with mY famiLy ke keningau untuk berubat sebelum baLik ke Kedah ::

:: perjalanan yang agak2 jauh dan scarY... kan... ::

~ini area2 jalan ranau tambunan... sempat lagi singgah dulu beli durian..lapar bah ~

~hujung kinabaLu... tengok dari jauh... sangat2 indah ciptaan ALLAH ~


~ni la kedai2 tepi jalan tu... banyak buah-buahan dorang juaL... fresh2 lagi..saddap~
area2 jalan ranau tambunan

~mY mom, sister, adik bongsu dan anak buah... ~

~adik aku minum air dari kulit buah durian... takut badan panas konon ~

~ni area2 jalan ranau sebelum sampai ke pekan ranau... ada kemalangan, syukur juga bukan kami yang kena.. alhamdulillah~


~hujung-hujung kinabaLu... bila aku maw twan puncakmu ya...? ~

~tengok dari jauh... hati saya rindu.... ~

apa tidaknya scary...
subuh perjalanan tu agak2 jam 12.30 start, dari semporna mendung dan hujan kuat angin lagi
sampai kunak tenang sikit
bila dekat2 lahad datu... hujan lebat dan di segama banjir
"jem" lagi jalan sampai 30minit menunggu sebab air naik ke paras bukuk lali
jalan raya ndak nampak sudah
air jak semua

sampai2 sandakan tenang sikit...
sempat beli buah salak....
area2 telupid dan ranau gerimis...
sampai di ranau sebelum ke pekan...
ada kemalangan dalam 30 minit lagi stuck...
tunggu supaya ada ruang utuk bergerak...
sampai di jalan ranau tambunan...
sempat lagi makan nasi lemak dan durian sebelum jalan

sampai di keningau dalam jam 3 dan terus ke rumah "anti" untuk berubat
menunggu sampai jam 6 baru dapat masuk p berubat...
adalah... macam tidak percaya jak badan keluar ulat, kayu dan batu
just guna "batu ajaib" makcik tu letak di atas kulit

sempat singgah di bandar keningau untuk makan malam
then, terpaksa ikut jalan potong di tambunan untuk ke k.k
sampai k.k jam 10.30 trus check in hotel

jam 5.30 pagi trus p airport...
sikit lagi kena tinggal flight
naseb baek mas ni tutup 10minit sebelum berlepas
terima kasih MAS... dapat sarapan lagi..sedap2

p/s :: syukur pada ALLAH... percutian yang mengasyikkan bersama keluarga...
alhamdulillah


Comments

  1. bole tau kalo u ada no. hp anti yg u pigi berubat d keningau tu?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015