Bolong Tatap Bolong :: SOKONG atau CAKUI

:: itulah bezanya... tapi sama rupanya dan rasa NAMUN, lain Sedapnya ::


ni kalau orang semenanjung punya cara...
kan saya dah cakap... rupa jer sma... cara pun sama
cuma bezanya... SEDAPNYA...

sebab...?


orang SABAH terutama SEMPORNA akan makan Roti SOKONG atau orang Semenanjung panggiL CAKUI dengan KAYA dan mentega...


ni Kaya... tapi bukan daLam tin k... Buat sendiri... mentega jer yang TIN punya... heheee

car makan ... potong dua jer tgh2 tu roti, letak kaya dan mentega sebelah menyebelah... then, makan... LOVE it, MIss it...

p/s :: sama-samaLah kita kekalkan Makanan tradisionaL kita K...
cuma, lain SEDAPNYA jer... cara dan rupa sama.... selamat berAMAL....

Comments

  1. astaga ? cakui tu urg semenanjung punya gelaran ka ? sini mimang panggil cakui kan. ekeke.

    btw, sa follow kamu k. tq sebab dtg lawat belog kosong sa. =)

    ReplyDelete
  2. yaka?
    kami semporn panggil sokong/sukung jak bah...
    ndak pasti plak kalau sebelah sana panggil cakui juga...
    ndak pernh dengar...heheeee

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)