GERIMIS MENGUNDANG

~ baru tengok semalam... subuh-subuh layan muvie ~

ingatkan apa sudah kawan cakap sebelum ni
"p tengok tu muvie gerimis mengundang"...
ingatkan apa dah, rupanya cerita kamal Adli kat Sabah
ndak pa biarpun dia Buat di Kota Kinabalu
janji produk made in Sabah...


tapi pelik cover ni...
tiada pun dorang berasmara dana kat kawasan rumput2 tu
NAMUN

ndak pa, janji muvienya best
kesian c zamani ndak pandai menari magunatip...
c olivia pulak boleh menari... cantik dia masa pakai baju dusun


Love kamaL ever...

aku pernah bah jumpa dia masa pergambaran di Sabah ari tu
aku tidak silap, walaupun masa tu gelap
aku yakin dia aku jumpa... (sedikit teruja)
begini bah ceritanya...

Masa tu, aku dgn abgku maw balik pigi semporna dari Penampang...
kami jalan malam, masa tu, dekat area2 Kundasang 
sebelum mahu berhenti makan, aku maw pigi tandas kencing
then, abg aku berhenti juga la

dalam masa yang sama
ada bas persiaran juga maw pigi melawat tandas
maka berbaris la kami situ ramai2...

sudahlah kawasan situ sejuk, waktu malam lagi
nah, begigil bah berbaris... ndak pa la genk2 bas tu pakai baju tebal...
aku ni ndak.. berbalik pada cerita

abg aku baris depan aku...
abg aku plak tgh menunggu orang kemudian yang tgh pipis...
bila pintu buka... maka keluarlah si "KAMAL" ni
yang peliknya... "Orang" tu tiba2 senyum sama abg aku
tetapi, lucunya abg aku ni buat blur dan terus masuk...

maka dengan "gediks" nya aku tiba berpaling dari terus memandang si Kamal
aku tertanya-tanya... siapa dia ni ya
macam aku kenal... lepas dia naik bas, baru aku perasan
rupanya dialah... pelakon drama "Bio-Nik" tue
wah, ruginya... patutlah dia senyum2 jak masa keluar dari toilet tu sampai naik bas..
bila aku tengok, dia senyum dan mengangguk sama aku

~memang aku rugi ndak salam koe~

ndak pa la... bukan rezeki aku bah
BTW... harap2 dapat lagi jumpa dia lepas ni

p/s :: nak jadi adik angka awak boleh.. sangat suka tengok KAMAL punya lakonan... SeriusLy

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Kem Pemilihan Pertukaran Belia Antarabangsa Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 2015