Selepas 30 Minit... baru boleh keluar

:: itulah kebiasaan yang diamalkan oleh pelajar UUM ::


setiap kali masuk kuliah, kalau lecture lambat masuk
tu tandanya lain dah... macam ada macam tiada
tunggu punya tunggu, sampai la 30 minit berakhir...
semua student2 keluar...

dah menjadi kebiasaan ka atau memeng dah itu aturannya?
senior kata, lecture tidak akan masuk kalau dah tunggu selepas 30minit pertama...
jangan tunggu la, confirm tak masuk...

tapi lain kesnya kalau lecture tu memang jenis lambat masuk,
student memang akan menunggu sampai lecture sampai...
kalau dah sejam tu, alamatnya memang takde la..
so, bagus berambus awal-awal kan...?

bagus juga petua-petua senior kan?
ada baik dan ada buruk... pandai2 la guna...
kalau rasa ok, teruskan dan kalau rasa salah...
jangan ikut k...

apapun, itu dah menjadi tradisi...
bila dan tunggu selama 30 minti tidak sampai2 juga lecture,
terus la cabut...
ada yang p lab main facebook,
ada p cafe makan
ada yang p library (belajar ke online ke tidoq ke tak taw)
dan ada yang terus balik bilik tidoq... hahah

p/s :: bukan semua situasi la... ada beberapa jak... hahahaaa...cawwww

Comments

Popular posts from this blog

~puLau-Pulau Di Semporna, SABAH~

KILAU makanan tradisi SABAH

Pejabat Taman-Taman Sabah- Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Marin Sipadan Semporna (Sabah Parks)